Nyhed

Hvem nægter at optræde ved Trumps indsættelse – og hvem vil gerne?

Mange store musikstjerner nægter at spille ved Donald Trumps indsættelse, mens de fuldkommen ukendte står klar

Ofte finder indsættelsen af den amerikanske præsident sted med musikalsk underholdning fra højtprofilerede navne, men Donald Trump har store problemer med at finde kendte kunstnere, der vil stille op. Med to uger til sin indsættelse som præsident den 20. januar har Donald Trump kun bekræftet, at den 16-årige klassisk-møder-pop-sangerinde Jackie Evancho skal synge den amerikanske nationalsang, ”The Star-Spangled Banner”. Evancho blev nummer to i talentshowet America's Got Talent i 2010 som bare 10-årig, men selvom hun har haft nogle hits, nåede hendes seneste album kun en beskeden 93. plads på den amerikanske Billboard-hitliste.

Derudover består Donald Trumps indsættelsesbal af meget lidt kendte kunstnere som Beau Davidson, The Reagan Years og The Mixx.

Den engelske sangerinde Rebecca Ferguson, der blev nummer to i X Factor i 2010, har desuden på Twitter takket ja til et tilbud – dog på den betingelse, at hun må synge den antiracistiske Billie Holiday-klassiker "Strange Fruit". Det tilbud har Trump-lejren endnu ikke svaret tilbage på.


Den eneste kendis, som måske kunne tænkes at optræde, er Kanye West, som mødtes til en snak med Trump den 12. december. Det er dog endnu ikke bekræftet, om han skal performe.

Som kontrast til de manglende store musikstjerner ved Donald Trumps indsættelse sang Beyoncé nationalsangen ved Barack Obamas sidste indsættelse, og Obama formåede også at få store stjerner som Jay-Z, Mariah Carey, Alicia Keys og Stevie Wonder til at optræde. Med andre ord er det helt tydeligt, at de store kendisser ikke bryder sig om Trump.

Listen over store musikstjerner, der har takket nej til at optræde ved Donald Trumps indsættelse, bliver længere og længere dag for dag. Nedenunder kan du se en liste med nogle af de største navne, der har givet afslag. 


 

Celine Dion

Der er cirkuleret rygter om, at Steve Wynn, der er hotelejer i Las Vegas og en af Trumps venner, har lovet, at han kunne få Celine Dion til at optræde, da hun også holder til i Vegas. Alle involverede har sidenhen benægtet alt, skriver NME.


Elton John

Selvom et medlem af Donald Trumps administration har annonceret i et interview med BBC, at Elton John skal optræde, har Elton Johns repræsentanter benægtet. Elton John har desuden under Trumps kampagne givet udtryk for, at han på ingen måde støtter den kommende præsident.

Kiss


Selvom den hardcore konservative Trump-supporter Gene Simmons virkede til at være en selvfølge, sagde han ifølge TMZ nej, da han blev spurgt, om Kiss skulle optræde ved indsættelsen. 

Adam Lambert

Adam Lambert vil ikke have noget at gøre med Donald Trumps indsættelse og har udtalt til BBC, at han ikke ville kunne stå inde for at tage imod Trumps penge.


Katy Perry

Perry var ifølge NME blandt Trump-lejrens liste over topstjerner, men da hun var en stor støtte til Hillary Clinton gennem valget, kan hun ikke betegnes den mest sandsynlige kandidat.

 


 

 

 


 

ANNONCE