Peter Sommer er atter til rotterne, til kragerne, til hundene – og klar med ny single

Peter Sommer er atter til rotterne, til kragerne, til hundene  – og klar med ny single

Peter Sommer har efter to år med De Eneste To nu samlet sit gamle band Tiggerne, og i sidste uge gav de to koncerter på henholdsvis Bremen Teater i København og Train i Aarhus. Koncerterne blev hurtigt udsolgt, og derfor vil Peter Sommer og Tiggerne holde to koncerter mere til december, henholdsvis på Posten, Odense 30. november, Train 1. december og i Store Vega 2. december.

Koncerterne vil ligesom i sidste uge have fokus på det anmelderroste album “Til rotterne, til kragerne, til hundene” fra 2008. Sommer og Tiggerne vil dog også – igen som i sidste uge – spille andre højdepunkter fra bagkataloget, ligesom de vil fremføre nye sange, heriblandt formodentlig den helt nye single "Skønne spildte kræfter", som udkom fredag den 13. januar.

GAFFAs anmelder Rasmus Jensen var begejstret for koncerten i Bremen Teater 12. februar, som han tildelte fem stjerner og blandt andet skrev følgende om:

"Det var tydeligt at se, at han var særligt glad for albummet ”Til rotterne...” og godt gået, at bandet kunne stå på en scene og hylde et helt album i disse streamingtider, hvor albumformatet bliver mere og mere udvandet. Det var også en fornøjelse at være vidne til et så sublimt spillende band, hvor foruden Peter Sommer også Søren Bigum skilte sig ekstra ud med sit eminente, næsten syngende guitarspil." Læs hele anmeldelsen her.

Billetsalget til koncerterne er netop begyndt.

 

Peter Sommer: Mit reneste brew

I efteråret stillede vi Peter Sommer en stribe spørgsmål om "Til rotterne"-koncerterne, og vi bringer her nogle af hans svar igen.

Hvorfor har du valgt, at det er lige præcis dette album, du vil fokusere på?

– Jeg har, siden albummet udkom, opfattet det som mit reneste brew. Jeg føler, at jeg med teksterne nåede ind til en alvor og slagkraft, jeg ikke tidligere kunne fange. Sammen med bandet brugte vi ufattelig meget tid og mange penge på at nå frem til slut. For en gang i mit liv havde jeg bagefter den gode fornemmelse af: Umage!

Er det ikke alle albummets kvaliteter til trods lidt tidligt i karrieren at blive nostalgisk og spille albumkoncerter? Og albummet er jo kun lidt over otte år gammelt til januar næste år?

– Tjoh, det virker måske mere musealt, end det egentlig er tilsigtet. Pointen var faktisk bare at have noget helt konkret at mødes med Tiggerne om. Med henblik på at lave noget nyt. Så det gør vi.

Flere koncerter på vej

Dit seneste soloalbum Alt Forladt var temmelig elektronisk og noget anderledes end Til rotterne…”. Er du færdig med elektronikken nu, og i givet fald hvorfor?

– I sin grundsubstans opfatter jeg ikke ”Alt forladt” som særlig væsensforskellig fra ”Til rotterne…”. De er begge et par voldsomme fætre. ”Alt forladt” er måske bare en lidt mere funky fætter fra en lidt større by. Det var en utrolig smidig, hyggelig og harmonisk plade at lave med Stefan Kvamm. Det ville jeg til en hver tid gøre igen.

Dit seneste udspil var et album med De Eneste To, og du har turneret meget med Simon Kvamm i de sidste to år. Hvad har du lært af ham, som du kan bruge i din solokarriere?

– Vi har efterhånden været gode kammerater i mange år, og turnélivet har ikke kørt det venskab træt. Tværtimod! Derude i den lille tourbus sidder vi altid og lytter på hinandens kommende ting, demoer og skitser. Vi har Stefan Kvamm, Simon Kvamm, Jakob Meyland, Kenneth Nørby Andersen, Andreas Balslev-Olesen og Arni Bergman som vores lille rullende A&R-gruppe.

Hvornår forventer du at udgive et nyt soloalbum?

– To Be Written, To Be Produced, To Be Announced. Med andre ord: aner det ikke.

 

Hør Peter Sommers nye single "Skønne spildte kræfter" og nederst hele albummet "Til kragerne, til rotterne, til hundene":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA