Nyhed

Nu er det endelig bevist: Musik er lige så godt som sex

Til alle musikere og musikelskere af alle genrer i hele verden...

Igennem et canadisk studium har forskerne på McGill University fremsagt en tese, der lyder, at sex og musik fremkalder de samme bevægelser i de nydelsesskabende opioid-systemer. Dette blev påvist igennem et forsøg, hvor man gav nogle forsøgspersoner stoffet naltrexon, som er et stof, der netop blokerer for disse opioid-systemer. Naltrexon bruges ofte i forbindelse med afvænning af narkomaner og alkoholikere, netop på grund af dets evne til at blokere for de nydelsesskabende opioid-systemer.

Forsøgspersonerne blev, efter at have taget stoffet, bedt om at lytte til deres yndlingssange.

Resultatet viste, at netop ved at blokere for de samme systemer havde lytterne af musikken slet ikke den samme oplevelse af deres ellers så velkendte og elskede yndlingsnumre, og de kunne ikke opnå den samme nydelse af musikken som før. ”Jeg ved, at det her er min yndlingssang, men den gør overhovedet ikke det samme for mig som før,” udtalte en af forsøgspersonerne under indflydelsen af naltrexonen. ”Det her er den første demonstration af, at hjernens opioider er direktet involveret med nydelsen af musik,” udtaler professor i kognitiv psykologi, Daniel Levitin, der står bag projektet, til Scientific Reports Journal.


Dermed er det desuden også påvist, at der er mere imellem Sex, Drugs og Rock’n’Roll, end vi troede i første omgang.

Du kan læse artiklen i dens fulde længde lige her.

Og for nu at slå denne vidunderlige forbindelse helt fast, så lad os da nyde en af de bedste fusioner af seksuel og musikalsk nydelse, der er set hidtil. 

ANNONCE