Nyhed

De 10 bedste sange nogensinde – ifølge Rolling Stone

GAFFA.dk – alt om musik

Magasinet Rolling Stone har endnu en gang kåret verdens 500 bedste sange. GAFFA har samlet listen over top ti.

Listen over verdens 500 bedste sange, ifølge Rolling Stone, er blevet bedømt, efter at 250 kunstnere, musikere, producere, kritikere og journalister har angivet deres mening. Sidst listen blev offentliggjort i 2004, var det Bob Dylans klassiker ”Like a Rolling Stone”, der toppede, hvilket kan virke en smule farvet titlen taget i betragtning. Men det er ikke tilfældet denne gang, hvor der er fundet 254 nye sange, ifølge oplysninger fra Omni.

Der er ingen danske numre blandt de 500 sange, og langt de fleste er med amerikanske eller engelske kunstnere. Vores svenske broderfolk kan dog glæde sig over, at Robyn ligger på en fornem 20. plads med "Dancing on My Own".


De 10 bedste fra Rolling Stones liste er som følger:

10. Outkast – ”Hey Ya!”

En swingende funk-popsang med rap at ryste røven til, som et Polaroidfoto. Samtidig kalder bandet det selv for den sørgeligste sang, der nogensinde er skrevet.

9. Fleetwood Mac – ”Dreams”


Det dansable beat sætter stemningen for hitsangen fra skilsmissealbummet, hvor Stevie Nicks drømte om noget mere i livet.


8. Missy Elliot – ”Get Ur Freak On”

En futuristisk banger til dansegulvet, hvor rapperen Missy Elliot ejer mikrofonen over Timbalands asiatisk klingende beats, der er irriterende brillante.

7. The Beatles – ”Strawberry Fiels Forever”


Den psykedeliske æra tog over, da John Lennon bød på sit fineste øjeblik og The Beatles forandrede popmusikken.

6. Marvin Gaye – ”What’s Going On”

Fredsbudskabet var tydeligt, da soulstjernen Marvin Gaye berørte både Vietnamkrigen samt konflikten derhjemme med sin far.

5. Nirvana – ”Smells Like Teen Spirit”


Sangen, der fik Nirvana til at blive verdens største rockband i begyndelsen af 90’erne, da grunge slog igennem. Frontmand og sangskriver Kurt Cobain tog "loud-quiet-loud"-dynamikken fra inspirationskilden The Pixies og skabte underværker.

4. Bob Dylan – ”Like A Rolling Stone”


Sidste gang var den øverst på Rolling Stones liste, men må nøjes med en fjerdeplads denne gang. Bob Dylans bedste sang, ifølge ham selv i en erklæring i slutningen af 1965, byder på et længselsfuldt orgel og Dylans sædvanligt kryptiske poesi.

3. Sam Cooke – ”A Change Is Gonna Come”


Den fantastiske soulsanger Sam Cooke blev inspireret af netop Bob Dylan, da han skrev denne sang som en slags reaktion på ”Blowin ’In The Wind”. Den store orkestrering tillod Sam at være mere personlig end nogensinde før.

2. Public Enemy – ”Fight The Power”


Sangen formidler styrken i at stå sammen mod de mørke kræfter, der gennemsyrer samfundet, blandt andet racisme. Hele hiphop-fællesskabet fandt styrke i de ord, som Chuck D og Flavor Flav formidlede. Og de holdt sig ikke tilbage, da de blandt andet kaldte Elvis for racist.

1. Aretha Franklin – ”Respect”

Som svar på Otis Reddings ”Respect” krævede soulsangeren Aretha Fanklin respekt tilbage og stjal hele showet, da denne fortolkning regnes for at være den ultimative version. Og ifølge Rolling Stone er det også den bedste sang nogensinde.


LÆS OGSÅ: Rolling Stone kårer verdens 500 bedste album


Du kan læse hele listen lige her.
 


ANNONCE