x

Garbo stopper grundet dårlige salgstal

Garbo stopper grundet dårlige salgstal

Den danske gruppe Garbo har efter tre album valgt at kaste håndklædet i ringen. Og de er helt åbne omkring årsagen til opløsningen. “Vi har nu udgivet tre plader med stadig stigende kunstnerisk succes, både ifølge os selv og anmelderne. Samtidig har der dog været omvendt proportionalitet med den kommercielle succes, og nu synes vi ikke længere det giver mening at fortsætte som band,” siger sanger og bassist Tomas Høffding i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det har været sjovt, så længe det varede, men selv vi forstår et vink med en vognstang, og der er simpelthen ikke en interesse for vores band, som kan retfærdiggøre at lave Garbo nr. 4”.

Garbo pladedebuterede i 2001 med albummet “Fields”, der bl.a. indeholdt de to relativt store radiohits “Driving Miss Mia”
og “You Cry Sometimes”. I 2002 havde gruppen så meget vind i sejlene, at de kunne spille på større scener på festivaler, og efter eget udsagn “lige nåede at mærke suset af succes.”

Der var dog ifølge gruppen langtfra medvind nok til, at deres pladeselskab EMI-Medley kunne bevare interessen, og samtidig
mistede bandet hele sin omsætning fra live-koncerterne, da deres bookingbureau Rock On kuldsejlede med Wig Wam Tour-projektets konkurs.

Derpå skyndte Garbo sig at oprette sit eget pladeselskab og lave en “trods-plade”. Det blev den skrabede triorock-plade “Revolucination” fra 2003. Trods et par radiohits med ”Quiet Is The New Loud” og ”Won’t Be In Your Way” blevet pladen dog ikke den store salgssucces.

Garbo lod sig dog ikke slå ud af kurs, men valgte at bruge rigtig lang tid på deres tredje album, ”The Slow & Beautiful One”, der udkom i april til ganske fine anmeldelser. Albummet var produceret af den amerikanske producer Tony Hoffer, der ifølge Garbo ganske uventet meldte sig til at mikse albummet til ”vennepris” i Sound Factory-studiet i Hollywood.

Salgstallene fulgte dog ikke med de gode anmeldelser, og nu siger Garbo altså tak for denne gang. De tre medlemmer fortsætter nu hver for sig i andre sammenhænge:

Fortsætter i andre sammenhænge
Sanger og bassist Tomas Høffding har sammen med de anderledes succesfulde elektro/dance-rockere WhoMadeWho fortsat massiv turnevirksomhed rundt i hele verden, samt en ny plade på trapperne. Der er også seriøse overvejelser om et soloprojekt med hjælp fra diverse udenlandske elektroniske producere.

Guitaristen Rolf Hvidtfeldt koncentrerer sig om at færdiggøre filosofistudiet ved Københavns Universitet, og Jakob Rønlov er trommeslager hos blandt andre Camille Jones ved siden af et civilt job som webprogrammør.

Garbo har aflyst nogle få planlagte koncerter for i stedet at holde en afskedsfest lørdag d. 1. december i Musikcaféen, Huset i Magstræde, Kbh. Bandet er i denne forbindelse udvidet med Sara Indrio og Asger Baden på henholdsvis percussion og keyboards. Bandet siger: ”Vel mødt og tak for denne gang!”

Garbo på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA