Nyhed

Madonna, Coldplay og Beyoncé skriver åbent brev om kvinderettigheder – og Madonna laver kortfilm

I går aftes var der flere prominente musikere, der satte fokus på kvindens rettigheder – læs åbent brev og se kortfilm

Det var i går Kvindernes Internationale Kampdag, og det markerede vi hos GAFFA med at lave en liste over 11 essentielle sange på Kvindernes Internationale Kampdag.

Der blev offentliggjort et åbent brev i går aftes (dansk tid), der havde som mål at sætte fokus på kvinders rettigheder. Beyoncé, Coldplay, Madonna og John Legend er blandt de personer, der har underskrevet brevet, som påpeger, at “ingen af os kan gøre fremskridt, hvis halvdelen af os bliver holdt tilbage.” Du kan læse hele det åbne brev lige her.

I nat kom Madonna også på banen med sit eget budskab. Det gjorde hun i form af kortfilmen “Her-Story”, der er skabt i samarbejde med fotograf-/instruktørduoen Luigi & Iango og Vogue Germany.


Madonna melder klart ud fra kortfilmens begyndelse med ordene: “Velkommen til kærlighedsrevolutionen – til vores afvisning som kvinder af at skulle acceptere denne nye tidsalders tyranni. Hvor ikke kun kvinder er i fare, men alle marginaliserede mennesker – hvor det at være unik og anderledes bliver set på som værende en forbrydelse. Revolutionen starter her.”

Madonna går igennem en udvikling gennem filmens otte kapitler, hvor hun hurtigt går fra at være alene til at være sammen med en gruppe af kvinder, iklædt et stilet, militant outfit. Efterfølgende får popdronningen vinger og filmen slutter af med ordene “Vi burde alle være feminister” og “Kvinders rettigheder er menneskerettigheder.”

Se hendes klare budskab her og vurdér selv:


ANNONCE