x

Club Awards-reportage: Og vinderne er...

Club Awards-reportage: Og vinderne er...

Se masser af billeder fra showet her

Søndag aften blev Club Awards afholdt i Valby Hallen, hvor Faustix med det borgerlige navn Morten Brangstrup blev den store vinder med hele fire priser. Den samlede liste over de nominerede og vindere ser ud som følger, hvor vinderne er skrevet med fed:


Årets Danske Club Navn
Faustix (Morten Brangstrup Olsen)
Martin Jensen
MORTEN (Morten Breum)
TooManyLeftHands (Martin Nick & Anders Kanstrup)
 
Årets Danske Club Hit
Blak – Nede Mette
Faustix – Come Closer (feat. David Jay)
Gulddreng – Model
MØ – Final Song

Årets Danske DJ
Faustix (Morten Brangstrup Olsen)
Kölsch (Rune Reilly Kölsch)
MORTEN (Morten Breum)
TooManyLeftHands (Martin Nick & Anders Kanstrup)
 
Årets Danske Live Navn
Djämes Braun
Lukas Graham
Nik & Jay

 
Årets Danske Producer
Faustix
Hennedub
Kewan Pádre
Rasmus Hedegaard
 
Årets Danske Club
Chateau Motel (Kbh)
Culture Box (Kbh)
Hive (Kbh)
Panama Club (Kbh)
 
Årets Danske Club Event
Bøgescenen (Skanderborg)
Distortion (Kbh)
Karrusel (Odense)
Magicbox (Tinderbox) (Odense)
 
Årets Danske Promoter
Martin Nick (Private Room)
Patrick Peitzsch (Panama Club)
Simon & Simon (Chateau Motel)
Stephen Allen (Dive)
 
Årets Nye Danske Navn
Blak
Gulddreng
Phlake
Sleiman
 
Årets Danske Online Medie
DDS (Droz Daily Steezin)
Fist Pump Fridays
GAFFA
Soundvenue
 
Årets Radio Club Hit
Blak – Nede Mette
Faustix – Come Closer (feat. David Jay)
Gulddreng – Model
Martin Jensen – All I Wanna Do

Årets Danske Mix-dj
Emil Wigan (ingen nominerede, udpeget af specialjury)

De nominerede var indstillet af en jury, og vinderne blev kåret via en onlineafstemning.

De oprædende var som følger: Blak, Infernal, Faustix, Safri Duo, AXRG, JIMILIAN, Bad Habits, Ude af Kontrol, Svenstrup & Vendelboe, Jokeren Feat. Censur, Guldpige, Livid, Skinz, Alexander Brown, Ericka Jane, Jesu Brødre, Yepha, Aligator, ADHD, Electrick Village, Bro, David Jay, Sebastian Wibe, Sunny Nation, Defined Maple, Louis, Fætr, Spyke, Nonsens, Ham Volkan, Moto, DJ Credit, DJ Chrelle, Dalholt og Erik Connie Feat. Isobel Holly. 

Højdepunkter fra showet kan ses på MTV 5. maj fra klokken 21.

Se masser af billeder fra showet her

 

Reportage: Visuelt flot, men lige lovlig lidt live

GAFFA er måske en smule inhabil i forhold til at skulle rapportere fra Club Awards, set i lyset af at vi var nominerede som bedste online-medie – og også endte med at vinde. Vi forsøger dog alligevel.

Hvis man skal sige noget overordnet, var Club Awards et vellykket show med visse mangler, hvis man er til club-musik. Arrangørerne havde samlet et meget stort udvalg af tidens stjerner inden for genren og også nogle ældre pionerer som Infernal, Clemens og Jokeren. Visuelt fungerede showet godt med masser af konfetti og imponerende lyssætning, herunder meget laserlys, men til gengæld overraskende lidt røg og overraskende brug af storskærmene til visuals – de blev mest anvendt til at vise billeder fra scenen og salen, hvilket dog ikke gjorde så meget.

Meget af musikken var genren tro indspillet på forhånd, og det gjaldt tydeligvis også en del af vokalerne, hvor velpolerede, ofte AutoTunede eller på anden vis efterbehandlede vokaler gjaldede ud af højtalerne uden de mindste falske toner eller skævheder, uanset hvordan vokalisterne bevægede sig på scenen. Hvis man ikke vidste, hvem der optrådte – og performerne blev langtfra altid præsenteret – kunne man ofte finde sangen via app’en Shazam, noget man kun kan, hvis den musik, der spiller over højttalerne, er 100 procent identisk med den indspillede version. De rappede vokaler virkede dog live, ikke mindst Jokeren, der til gengæld havde svært ved at trænge igennem i lydbilledet – han lå ganske enkelt for lavt i mikset. Kald mig rockist, men hellere dét end playback.

Udvalget af prisoverrækkere var stort og alsidigt, med stribevis af blandt andre bloggere og instagrammere som Anne Gadegaard og Anders Hemmingsen, realityfænomener som Gustav Salinas og Nikita Klæstrup, skuespillere som Andreas Jessen og Roland Møller og sportsstjerner som Lisa Lents og Jeanette Ottesen. Til gengæld var der slet ikke nogen egentlig konferencier til showet, hvor alle prisuddelerne og de nominerede blev præsenteret over højttalerne af en ukendt speaker.

En stor del af de optrædende blev i øvrigt som nævnt slet ikke præsenteret, hvilket tæller ned i den samlede vurdering af showet, der i øvrigt strakte sig over mere end fire timer uden andet end nogle ganske få pauser til sceneskift, og det var lige i overkanten. Da showet begyndte klokken 20, var salen næsten fyldt, men en del gæster udvandrede undervejs, og omkring midnat var Valby Hallen kun halvt fyldt – eller halvt tømt, om man vil.

Summa summarum: Et fint show med visse mangler, ikke mindst hvad angår livemusik. Der var i øvrigt kun gratis drikkevarer til de nominerede i nogle få minutter, før den pågældende pris skulle uddeles. Men tusind tak for prisen – vi skal gøre vores bedste for at leve op til den.

Se masser af billeder fra showet her

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA