x

Allan Olsen klar med detaljer om kommende album

Allan Olsen klar med detaljer om kommende album

Den 13. maj udgiver Allan Olsen to nye plader i ét album-cover. Altså en dobbelt-lp/cd. Titlen er "Hudsult" og består af Olsen første studie-udgivelse siden "Jøwt" fra 2013 samt en live-plade med optagelser fra Olsens store band-turné i slutningen af 2016. Dog vil live-pladen ikke være inkluderet på streamingtjenesterne.

Om det nye album fortæller Olsen:

– Jeg er altid faldet for ord, især gode, danske ord. Ord, der fortæller, hvad de omfatter, og hvem de er. Hudsult er et sådant herligt, dansk ord. Ordet findes ganske vist også på både tysk, Hauthunger, wow!, og engelsk, skinhunger – men vi har ikke brug for nogen fremmedgørende angloficering af hudsult. Kender man kke ordet, kan det være fordi, man er så heldig ikke at være gammel, stigmatiseret, udstødt eller marginaliseret. Uanset hvad skal man ikke kigge længe på ordet hudsult, for at danne sig et indtryk af, hvad det vil sige.

– “Min" 'Hudsult', der indeholder ni nye sange, kunne naturligvis have heddet så meget andet. Men da jeg er overbevist om, at en snarlig fremtid tegner langt lysere og mere lovende for os alle end vores nutid – både for dem, der er på røven, og for os, der har vores på det tørre – ja så tænkte jeg, det var en god idé at skynde sig at gramse ordet "Hudsult" til mig, inden det går hen og bliver uaktuelt og umoderne – altså outdated.

Det nye album bliver Olsens tiende og som sagt efterfølgeren til "Jøwt" fra 2013. Et album, som GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen tildelte fem stjerner og blandt andet følgende ord: "For du kan rejse, men aldrig flygte fra, hvem du er, og derfor viser Olsen sig stadig at være aldeles uimponeret, når det gælder tidens tendenser, om vi så snakker Noma, ubemandende tankstationer eller det nyeste sort." Læs hele anmeldelsen her.

Allan Olsen og Band kan opleves live denne sommer:
19.05 Fanø Vesterland – Fanø
26.05 Jelling Festival Jelling
28.05 DR Koncerthuset – KBH. UDSOLGT
03.06 Mølleparken – Sønderborg
05.06 DR Koncerthuset – KBH. EKSTRA
10.06 Rock I Frederikshavn
24.06 Kløften Festival – Haderslev
30.06 Nibe Festival – Nibe
10.08 Smuk Fest – Skanderborg
12.08 Den Fynske Landsby – Odense
17.08 Alive Festival – Thisted
25.08 Tønder Festival – Tønder
26.08 Skovdalen – Aalborg

Varm op med Olsens nye single, "Gadens Tommelise":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA