Fribytterdrømme bringer deres ”Superego” til live

Fribytterdrømme bringer deres ”Superego” til live

I dag sætter Fribytterdrømme ild til live-kanonen. I løbet af to uger gæster de syv rockmusikere fire danske byer, hvor første koncert er i aften på Atlas i Aarhus.

Her kan publikum se frem til at opleve Svendborg-bandets nye plade ”Superego" i levende live.

Ud af studiehulen

Den 7. april udgav Fribytterdrømme deres andet studiealbum ”Superego”. Efter at være begravet i  studiehulen i otte måneder starter Fribytterdrømme bandbussen. Sammen giver bandet koncert i København, Aarhus, Odense og Svendborg. Her er sætlisten spækket med numre fra den nye skive:

– Vi har ikke holdt en release-koncert for pladen denne gang. I stedet har vi valgt at tage ud og spille fire jobs rundt omkring i Danmark, siger forsanger Lau Pedersen.

Fribytterdrømme har tidligere luftet numrene live ved deres fem-års jubilæumskoncert i december. Men det er første gang, at rockdrengene laver en koncertturné i forbindelse med et studiealbum:

– Det var for at lave noget, som vi ikke har prøvet før. Det har ligesom været mantraet omkring hele albummet, siger Lau Pedersen.

Alle numrene på ”Superego” er skrevet og produceret i studiet, mens bandets debutplade ”Labyrintens Farver” var en opsamling af sange, som bandet har spillet igennem tre år.

Fri udfoldelse og gamle klassikere

Fribytterdrømme beskriver ”Superego” som et grænsesøgende album, der har den kunstneriske udfoldelse i fokus. Pladen er udgivet på Tabu Records i samarbejde med Suspekt, hvor producer Rune Rask fra Suspekt har siddet bag knapperne.

De nye toner peger i flere forskellige musikalske retninger, mens debutpladen er præget af psychrockens univers.

Men selvom Fribytterdrømme har skruet ned for syreregnen, har bandets musikalske bagkatalog ætset sig fast på sætlisten:

– Selvfølgelig spiller vi noget af vores gamle materiale. Alt andet kan vi simpelthen ikke være bekendt. Vi spiller hele den nye plade, som vi krydrer op med gamle klassikere,” forklarer Lau Pedersen om de kommende fire koncerter.

 

Tre hurtige til Lau Pedersen fra Fribytterdrømme om turnéen:

Hvad betyder det for jer at give koncert i hjembyen Svendborg ?

– Det giver mening, at vi spiller i Svendborg, da det er der, vi har vores rødder. Vi spiller på Harders i Svendborg, hvor vi selv har stået ovenpå og øvet os i forskellige bands. Det er der, nogle af os trådte vores musikalske fodspor. Her øvede Simon (guitarist Simon Arendal Jørgensen, red.) og jeg vores første band, No Sane Underground.

Derudover er det bare sjovt at komme hjem og få en kold fadøl på de gamle gå-i-byen steder. Så det ser jeg frem til.

Hvad har I på jeres forplejningsliste ? 

– Øl, frugt og noget godt knas. Hvis vi kan få noget at spise, er vi glade for det.

Men det er ikke noget voldsomt. Vi er almindelige nede-på-jorden mennesker, der bare godt kan lide at spille rockmusik og flippe ud.

Har I et ritual, inden i går på scenen?

– Vi har et indforstået kampråb. Vi råber ”fem, fem, fem… sport”. Det kommer fra sangen ”Fem Er Det Magiske Nummer”. Da vi skrev den, var det en jargon, vi sagde. Hvis noget var fedt, så var det fem.

Det er virkelig noget værre vrøvl. Det handler bare om at have noget sammen , som er vores eget. Der kommer mange idéer og åndssvage tanker ud af at være på landevejen. Det her er en af dem.

Fribytterdrømme gæster følgende spillesteder:

21. april: Atlas, Aarhus
22. april, Harders, Svendborg
28. april, Kulturmaskinen, Odense
29. april, Loppen, København

Inden Fribytterdrømme kaster nye og gamle toner fra scenekanten på de fire spillesteder, bliver koncertsalene varmet op af sangeren Marc Facchini.

Før Fribytterdrømme rammer spillestedet i nærheden af dig, kan du danse igennem til sangen ”Verden Ender For Dine Fødder” fra pladen ”Superego”. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA