x

Nørlund udkommer med dugfrisk single og en selvopfunden genre

Nørlund udkommer med dugfrisk single og en selvopfunden genre

Nikolaj Nørlund har netop udsendt singlen “Vores Europæiske Kærlighed.” Ifølge en pressemeddelelse sker dette forud for hans kommende album “Skamskudte Fugle,” som rammer hylderne den 12. oktober. Ligesom forgængeren "Villa" er albummet indspillet med symfoniorkestret Copenhagen Phil.

“Når du prøver at synge på et fremmed sprog, forelsker jeg mig stædigt// Når vi vågner op i en anden by, og regnen slår hidsigt på ruden.”

Således synger Nikolaj Nørlund på sin nye single “Vores Europæiske Kærlighed.” Som altid emmer hans musik af poetisk overskud og lyrisk malende billeder, denne gang akkompagneret af både strygere og fløjter.

I tæt samarbejde med arrangør og pianist Adi Zukanovic har Nørlund arbejdet på skabelsen af sin helt egen genre, “Nordisk Croon”, som smelter moderne dansksproget sangskrivning sammen med orkesterlyd og synthesizere.

Tilbage i 2016 kårede vi Nørlunds album “Villa” som et af årets bedste albums med følgende melding:

- Nøglen i samarbejdet med symfoniorkestret Copenhagen Phil er blevet Nørlunds ord og fortællinger, hvor hans sangforedrag ligger helt fremme. Nørlund lader dog også den romantiske og melankolske stemning træde frem i de mere melodibårne sange. Og det er her mellem eventyrfortællingen og den længselsfulde popsang, at Nørlund bærer projektet igennem."

Vi kan kun krydse fingre for, at vi har lignende kvalitet i vente.

Lyt til “Vores Europæiske Kærlighed” lige her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA