Dugfrisk Binzer-single rammer livescenen med nyt orkester

Dugfrisk Binzer-single rammer livescenen med nyt orkester

I nat affyrede D-A-D frontmanden Jesper Binzer et skud fra musikbøssen. Ved midnat ramte sangen ”Rock On Rock On Rock” diverse musiktjenester. Ifølge sangeren er den nye single markant anderledes i forhold til de tidligere Binzer-udgivelser fra solopladen.  

– I de tre numre, jeg har udgivet tidligere, har folk sagtens kunnet genkende mig og mit dayjob i D-A-D. Det her nummer er sgu mere Jesper, der sidder derhjemme, siger Jesper Binzer.

”Rock On Rock On Rock” er fjerdesinglen fra albummet ”Dying is Easy”, som udkommer den 3. november. Ifølge Jesper Binzer skal rockskiven stå sin test, når han indtager livescenen til efteråret sammen med en række musikere uden for D-A-D-orkesteret.  

Ny dagsorden  

For otte måneder siden valgte D-A-D at holde en kunstpause. En beslutning, som bestemt ikke passede den 52-årige musiker.  

– Hvis man ikke er i gang med at blive født, så er man jo i gang med at dø. Det var den følelse, jeg havde, da de andre ville holde pause, siger Jesper Binzer, der fortæller, at det er godt syv år siden, at rockbandet udgav deres seneste album, ”DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK”. 

I stedet for at sætte sangskriveriet på standby valgte Jesper Binzer at trykke på play-knappen.  

Med hjemmet som kreativt værksted kom ”Rock On Rock On Rock” til verden. Et nummer, som ifølge rocksangeren handler om menneskets ansvar for selv at blive opdaget.

– Hvis ikke man melder sin dagsorden ud, så kan man ikke klage over, at man pludselig er en del af andres dagsordner, forklarer rocksangeren med en af sine såkaldte ”jesperismer”.

 

Kam til håret

En del af den dagsorden, Jesper Binzer har sat i forhold til soloalbummet, er en kommende release-turné. Her vækker rocksangeren ”Rock On Rock On Rock” til live ved at sprede albummets toner ud over Odense, Århus og Christiania.

– Rockmusik lever i mødet med publikum, siger sangeren og fortsætter:

– Man kan ikke lave en rockplade uden at vise sig selv og andre, hvad det er live. Rockmusik er en musikform, der skal vise sit værd i virkeligheden.

Med sig på scenen har Jesper Binzer guitarist Søren Andersen, der også er producer på Binzers soloalbum. Søren Andersen er blandt andet kendt fra rockbandet Electric Guitars. Guitaristen har tidligere har været stand-in for D-A-D’s Stig Pedersen, da D-A-D-bassisten brækkede armen i år 2015.

På guitarfronten har Jesper Binzer yderligere allieret sig med guitaristen Christian Hede Madsen, der driver rock-soloprojektet Bellhound Choir.

Til at styre basstrengene har rocksangeren hyret Anders Borre Mathiesen. Det tidligere Black City-medlem spiller i dag for blandt andet Aura og Aqua.

Ifølge Jesper Binzer kan pladsen bag trommerne kun tilhøre Jakob Rønlov, der har blandt andet har spillet i rock’n’roll- grupperne Gardbo og Karma Cowboys,

– Jakob Rønlov skal bare med. Han har simpelthen længere hår end mig, siger den langhårede sanger om trommeslageren.

Ud over at koncerterne indeholder en ny sammenslutning af musikere, er turnéen en anderledes oplevelse for Jesper Binzer.

– Til en D-A-D koncert spiller jeg numre, som folk virkelig har et forhold til. Skinnerne er derfor lagt. Her lægger vi skinnerne samtidig med, at vi spiller, fordi pladen ikke er udkommet endnu, forklarer sangeren.

I forhold til publikums reaktion ved Jesper Binzer ikke, hvad han skal forvente.

– Lige der har jeg fået en kam til mit hår, da jeg bad Gud om et spændende liv, siger rockmusikeren, der ud over at garantere høj energi og melodier lover at spække koncerterne med intensitet, dynamik og interessanthed.

Løfter, som bliver afsløret den 31. oktober, hvor Jesper Binzer giver Jesper Binzer sin første solokoncert på Posten i Odense. Torsdag den 1. november indtager rocksangeren Train i Aarhus. Sidste koncert er den 2. november, hvor han gæster Loppen på Christiania.

Inden Jesper Binzer slipper ”Dying is Easy” fri til koncerterne, kan man lytte til fjerdesinglen her:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA