Nyhed

Björk fortæller detaljer om von Triers sexchikane

GAFFA.dk - Alt om musik

I går fortalte Björk om sine oplevelser med Lars von Trier under indspilningerne til Dancer in the Dark, og i dag fortæller hun i detaljer om hans sexchikane.

Efter de seneste ugers mange beskyldninger mod filmproducenten Harvey Weinstein for voldtægt og seksuelle overgreb på kvinder i filmbranchen er hashtagget #MeToo begyndt at sprede sig på diverse sociale medier, hvor kvinder ved brug af hashtagget giver udtryk for at have været udsat for seksuelle chikanerier eller overgreb. I nogle tilfælde fortæller kvinderne også om overgrebene, og Björk har nu føjet sig til koret af de afslørende stemmer.

Efter Björk i går afslørede, at hun havde haft nogle ubehagelige oplevelser med en ”dansk instruktør”, og Lars von Trier siden har benægtet beskyldningerne med støtte fra sin producer Peter Aalbæk Jensen, har den islandske sangerinde nu delt et Facebookopslag, hvor hun fortæller konkret om, hvad hun oplevede på filmsettet.


Oplevelserne går fra lange, ubehagelige, gramsende kram til trusler om at kravle ind på hendes værelse om natten med seksuelle intentioner.

"Da jeg efter to måneder bad om ham at stoppe med at røre mig, eksploderede han og ødelagde en stol foran hele settet" skriver hun.

Hun skriver også, at Peter Aalbæks forsvar med, at hun var den besværlige, og "hun dikterede alt og var ved at lukke en film til 100 millioner kroner," stemmer overens med Weinsteins forklaringsstrategier, inden hun afslutter med at skrive:


”Jeg indvilligede ikke i at blive seksuelt chikaneret. Det var derefter, de portrætterede mig som værende besværlig. Hvis man er besværlig, når man taler imod at blive behandlet på den måde, så vil jeg gerne være besværlig.”

Du kan læse Björks fulde opslag herunder.

GAFFA forsøger at få en kommentar fra Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensen til Björks beskyldninger.


Opdatering: Lars von Trier har nu svaret på kritikken – læs mere her

ANNONCE