Nyhed

Pladeselskab bakker op om beskyldninger mod von Trier

GAFFA.dk – Alt om musik

Derek Birkett, som er grundlæggeren af Björks pladeselskab One Little Indian, er kommet med en offentlig udtalelse på Facebook, hvor han bakker op om Björks beskyldninger mod Lars von Trier.

”Jeg har arbejdet med Björk i over 30 år og er aldrig kommet med en udtalelse eller et interview vedrørende vores samarbejde. Denne gang er det anderledes,” skriver grundlægger af pladeselskabet One Little Indian, Derek Birkett, i begyndelsen af sit opslag. 

LÆS OGSÅ: Lars von Trier afviser Björks detaljerede beskyldninger om sexchikane


Han kalder udtalelserne fra Lars von Trier og producer Peter Aalbæk for ”løgne” og føler sig forpligtet til at tale ud og støtte op om sangerinden.

”Instruktørens pågående, respektløst verbale og fysiske overgreb fortsatte, efter både Björk og jeg forlangte, at han stoppede med at behandle hende på denne måde,” skriver Derek Birkett. Du kan læse det fulde opslag herunder.

Artiklen fortsætter under billedet


 

Lars von Trier har tidligere afvist kritikken i en mail til BT, hvor han skriver:

"Jeg afviser kategorisk alle anklager, som Björk måtte have mod min person. Jeg har ikke haft nogen seksuelle hensigter i forhold til Björk nogensinde."


Ifølge Björk var der tale om alt fra lange, ubehagelige, gramsende kram under filmoptagelserne til trusler om at kravle ind på hendes værelse om natten med seksuelle intentioner.

"Da jeg efter to måneder bad om ham at stoppe med at røre mig, eksploderede han og ødelagde en stol foran hele settet," skriver hun.

LÆS OGSÅ: Björk fortæller detaljer om von Triers sexchikane


ANNONCE