Nyhed

Katinka hylder mangfoldigheden i ny julesang og -video

GAFFA.dk – alt om musik

Vi er gået ind i november, og det betyder, at adskillige stormagasiner allerede har fundet den store juleudsmykning frem, klar til årets køberæs. Det er også sæson for julesange, og nu melder turnéaktuelle Katinka sig på banen med en ny sang, "De juleløses jul", der omfavner mangfoldigheden. Bandets frontfigur Katinka Bjerregaard fortæller:

”December sidste år skrev jeg en julesang. Den blev lavet midt i julerodet i mit barndomshjem på Christianshavn. Jeg har altid elsket december med dens mærkelige blanding af varme og melankoli. Vi rykker tættere sammen, men samtidig er der noget, som slutter, noget vi alle skal sige farvel til. Jeg har skrevet en sang om julen på Christianshavn, for det er den jul, jeg kender bedst."

"Som julen er Christianshavn også en blanding af modsætninger, der udgør en broget helhed, som næsten skal ses for at blive forstået. Der er de nyrige fra Holmen, drankerne på torvet, hippierne på Christiania, arbejderne og studenterne på de brune værtshuse, og så er der alle børnene i midten, som bevæger sig fra den ene ende til den anden. Ved juletid er det, som om alle rykker lidt tættere sammen. Der er plads til plastic og glas på samme hylde. Og selv de juleløse holder jul i Den Grå Hal.”


LÆS OGSÅ: Sia er i tidligt julehumør

Se videoen til sangen nedenfor og hør sangen på streamingtjenesterne her.

Katinka, som i marts udgav det meget roste debutalbum Vi er ikke kønne nok til at danse, er på turné hele november. De lover at spille sangen ved turnéafslutningen i Store Vega den 29. november.


 

 

 


ANNONCE