x

Depeche Mode giver dansk sommerkoncert

Depeche Mode giver dansk sommerkoncert

Depeche Mode giver deres første danske festivalkoncert nogensinde i Odense, når de spiller på Tinderbox torsdag den 28. juni 2018. De engelske elektrorock-veteraner er dermed første offentliggjorte navn til Tinderbox 2018.

Med mere end 100 millioner solgte plader er Depeche Mode et af verdens største bands, og til juni lægger de for første gang nogensinde vejen forbi en dansk festival. Bandet spiller normalt stadionkoncerter rundt om i verden, men til sommer giver de også en af deres sjældne festivaloptrædener på Tinderbox.

Depeche Mode albumdebuterede i 1981 og brød for alvor igennem samme år med det glade synthpophit ”Just Can’t Get Enough”. Kort efter forlod sangskriveren Vince Clarke bandet og dannede Yazoo, og Martin Gore overtog sangskrivningen. Det medførte en mere melankolsk tone i numrene, men striben af hits fortsatte op gennem 80'erne med blandt andre ”People Are People”, ”Stripped” og ”Strangelove”.

I slutningen af 80'erne var Depeche Mode blevet et stadionband, og i modsætning til mange andre 80'er-synthnavne bevarede Depeche Mode deres popularitet op gennem både 90'erne, 00'erne og 10'erne, hvor de stadig kan fylde stadions – nu med en mere elektrorocket lyd – og gennem de sidste tre årtier har hittet med singler som ”Personal Jesus”, ”Enjoy the Silence”, ”I Feel You”, "It's No Good", ”Precious” og ”Where’s The Revolution?”, sidstnævnte fra deres nyeste album, Spirit fra 2017.

Den engelske trio fyldte i maj Parken og blev efterfølgende belønnet med seks stjerner af GAFFAs Ras Bolding for en koncert, der leverede ”seriøs emotionel slagkraft”, og hvor bandet var ”vedkommende, skarpe og relevante”.

LÆS OGSÅ: Depeche Modes bedste koncert på dansk grund i mange år (Parken 2017)

Danmark kan tilsyneladende ikke få nok af Depeche Mode, for gruppen har også annonceret en koncert i Royal Arena 9. januar, men denne optræden er allerede udsolgt.

– Vi er enormt stolte over, at Depeche Mode har valgt at spille en sjælden festivalkoncert i Odense. De er et utroligt vigtigt navn i musikhistorien, der har inspireret alle fra Nephew til Rammstein, og så har de så ufattelig mange hits på samvittigheden, at koncerten ikke kan undgå at blive en kæmpefest, siger John Fogde, pressechef for Tinderbox.

Fra mandag den 13. november klokken 10.00 bliver det muligt at købe Partout-, VIP- og endagsbilletter til næste års festival, og festivalen forventer at kunne komme med næste runde offentliggørelser senere i denne måned.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni.

Varm op med "Where's the Revolution?"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA