x

Bredere samarbejde mellem DR og Roskilde

Bredere samarbejde mellem DR og Roskilde

Når Roskilde Festival slår lågerne op i den første weekend i juli, får alle danskere en bedre mulighed for at høre musikken og opleve stemningen – også selvom de ikke har fået fat i en billet.

Det er et af resultaterne af, at DR og Roskilde Festival netop har indgået et tæt samarbejde, der skal gavne den rytmiske musik.

Samarbejdet har fokus på formidlingen af den rytmiske musik på Roskilde Festival til et dansk publikum. DR vil således styrke sin dækning af festivalen på både radio, tv og ikke mindst på dr.dk, hvor rigtigt mange danskere søger oplysninger om og oplevelser med musikken.

Med næsten 80.000 besøgende er festivalen i Roskilde en af Europas største musikfestivaler. Det er her, man kan opleve de største navne og høre den nye musik, og DR vil i år sende mere end 30 timer fra festivalen på både P3, DR2 og på nettet.

Med DRs dækning sikres det, at festivalen kan opleves af alle danskere, også selv om man ikke camperer på festivalpladsen uden for Roskilde.

Et vigtigt fokusområde er at styrke danskernes mulighed for at få adgang til livemusik-udgivelser. Roskilde Festival og DR vil sammen skabe mulighed for udgivelse af livemusik, podcast eller download.

Esben Danielsen, der er talsmand for Roskilde Festival, udtaler:

"Det er klart, at dette er en stor rettighedsmæssig udfordring. Men DR optager mange af koncerterne, og vi vil gerne sammen med kunstnerne finde ud af, hvordan vi kan sikre, at de lever videre og kan høres – også efter at de er blevet sendt i radioen."

Roskilde Festival finder sted den 3.-6. juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA