Nyhed

VIDEOPREMIERE: Til julebal i fisseland

GAFFA.dk – alt om musik

Det bimler og bamler med julesingler, og nu melder den danske sanger, rapper og elektronikamusiker O/RIOH sig på banen med det, hendes pladeselskab CECH Records betegner som den første danske queer julesingle nogensinde, "O/RIOH HO HO HO" – med tilhørende video. Se videoen nedenfor.

O/RIOH alias Rikke Østergaard vil efter eget udsagn vride patriarkatet ud af juleklejnerne, og hun byder på lyriske guldkorn som "Jeg spiser kun klejner, der ligner fisser / Med julekvinden og hendes feminisser" og “Tror det’ sandt med helligånden, kendt donor for single-moms / De tre vise mænd var polyfamilie / Maria var gay, det var Gud, hun var vild med.”

LÆS OGSÅ: Uventet julegave fra Nelson Can


Videoen, som CECH Records friskt omtaler som "Til julebal i fisseland", er lavet i samarbejde med Lil B. Wachmann og Anita Beikpour og er et alternativt take på at lave en julevideo med hårde juletyper i en parkeringskælder. Tracket er inspireret af den autotunede stil, topppen af dansk musik lægger for dagen.

O/RIOH udgav dette efterår sit debutalbum, This is O/RIOH Speaking, som GAFFAs anmelder Jens Dræby tildelte fire stjerner under overskriften "Hesten fodres, kanterne slibes og patriarkatet bekæmpes".

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af O/RIOH: This is O/RIOH Speaking

 

ANNONCE