x

Kristian Riis stopper som daglig leder af MXD

Kristian Riis stopper som daglig leder af MXD

MXD, der er en forkortelse for Music Export Denmark, startede i 2004 på initiativ af Danmarks Radio, Venue Fonden/Roskilde Festivalen og ROSA – Dansk Rock Samråd.

Formålet var at samle de erfaringer, det netværk med mere, som de tre parter hver især har på området – suppleret med et økonomisk bidrag – med henblik på en mere effektiv eksponering af dansk musik i udlandet.

Her har Kristian Riis siddet som daglig leder i tre år, men har nu valgt at stoppe for at starte sin egen virksomhed. Riis, der også er kendt for sin rolle som guitarist i Nephew, udtaler:

”Det har gennem MXD været fantastisk at samarbejde både med professionelle danske bands og branchefolk.

Efter tre år på posten som daglig leder er det både naturligt og en fornøjelse at give stafetten videre til nye kræfter, der skal være med til at løfte den sprudlende danske musikscene endnu mere på den internationale musikscene.”

Hvem stafetten skal gives videre til, er endnu uvist, da MXD i skrivende stund ikke har fundet en afløser for Kristian Riis.

Kristian Riis’ sidste opgave som daglig leder er ved Midem-messen i Cannes, Frankrig. En messe, der i øvrigt i disse dage dækkes på GAFFA.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA