x

Tre nye navne til GAFFA-Prisen - to fra DK, ét fra UK

Tre nye navne til GAFFA-Prisen - to fra DK, ét fra UK

Dagens tre annonceringer til GAFFA-Prisen 2018 byder på retrorap, elektronisk pop og britisk punkenergi af bedste skuffe.

Den 22. februar 2018 uddeles de eftertragtede GAFFA-Priser ved et stort anlagt show, når musikbranche, artister og fans indtager Odenses koncerthus Odeon. Vi er nu klar med tre tilføjelser til programmet, der allerede tæller r&b-artisten Iris Gold og dødsmetalhåbet Baest

YUNGBLUD (UK)

Bag aliasset Yungblud gemmer sig den blot 19-årige Dominic Harrison. Han brød lydmuren i 2017 med den eksplosive og punkede førstesingle "King Charles", der lynhurtigt gjorde ham bemærket i udlandet og herhjemme, hvor singlen blev P3’s Uundgåelige i august. Den punkede attitude hos Yungblud kommer særligt til udtryk, når den unge musiker fungerer som talerør for sin generations frustrationer i den politiske debat. ”I øjeblikket føler jeg ikke, at der er nogen, der lytter til, hvad unge mennesker har at sige. Musik er ligesom min måde at udtrykke ungdommens holdninger og et forsøg på at skabe forandring. Hvis vi kæmper, vinder vi,” har han udtalt. Vi er enormt stolte af at præsentere Yungblud, hvis liveernergi kommer til at brænde igennem publikum – helt ned til bagerste række. Se frem til yderst catchy punkrockpophiphop-mashup når det er allerallerbedst!

LÆS OGSÅ: 10 navne, vi gerne vil høre på Roskilde

LYDMOR

"Det kan kun være et spørgsmål om tid, før MØ ikke er den eneste danske kunstner med et navn, som internationale medier og musikelskere skal lære at udtale." Sådan sluttede vores anmelder dommen over Lydmor alias Jenny Rossanders optræden på sidste Spot Festival. Hun er innovativ, intens, og så synger hun fuldstændig fantastisk. Lydmor er på trapperne med et nyt album, og hendes seneste single "Helium High" højner bestemt forventningerne til den udgivelse. Vi ser frem til byde den selvlysende og selvsikre sangerinde velkommen på scenen i Odeon. 

LÆS OGSÅ: Dansk kunstnernavn, internationalt niveau

MARVELOUS MOSELL

Han er den bedste danser, og han har gemt sine fedeste moves til sin optræden ved dette års GAFFA-Prisen. Marvelous Mosell er brandvarm, koncerterne er udsolgte, vinylerne går som varmt brød, og anmeldelserne er i top. Vi havde ham på forsiden i december. Der er kun én vej for Marvelous Mosell og makkeren Tue Track, og det er fremad – i fuld fart og iklædt fortidens farvestrålende gevandter. Under overskriften "Marvelous Mosell er en genial original" kvitterede vores anmelder med fem stjerner for novembers koncert i Pumpehuset, og vi ser frem til at byde retrorapperen velkommen på scenen den 22. februar.

LÆS OGSÅ: Stort interview med Marvelous Mosell: Antikommerciel masseappel

Ud over Yungblud, Lydmor og Marvelous Mosell kan du også opleve Baest, der spiller old school dødsmetal og Iris Gold, der blander pop, r&b og hiphop. 

– Jeg er enormt stolt over vores lineup indtil videre. Med offentligørelserne i dag synes jeg virkelig, at vi rammer nutidens lydbillede lige på kornet, og jeg er sikker på, at publikum får sig en unik liveoplevelse til showet. Og så vil jeg lige tilføje, at jeg er ekstra stolt over, at vi har fået fantastiske Yungblud på plakaten. I 2011 var det en brite ved navn Ed Sheeran, der stod på scenen til GAFFA-Prisen, og i år bliver det Dominic Harrison, siger GAFFA's chefredaktør Sidsel Thomassen.

GAFFA-statuetterne er blandt landets mest eftertragtede – fordi det er dig, jer, læserne, fansene, musikelskerne, der bestemmer, hvem der vinder dem. Aftemningen er i fuld gang, så husk at gøre din indflydelse gældende. Showet finder sted torsdag den 22. februar i Odeon. Det er andet år i træk, at showet afholdes i Odense, og vi ser frem til en aften med godt værtskab, uforglemmelige takketaler og ikke mindst eminent livemusik.

Billetsalget er fuld gang og du kan købe din billet her. Husk også, at DU har hundrede procent indflydelse på, hvem der løber med statuetterne, og du kan stemme på dine favoritter her indtil den 31. januar

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA