x

Video: Kesha og andre stærke kvinder giver intens Time's Up-optræden til Grammy Awards

Video: Kesha og andre stærke kvinder giver intens Time's Up-optræden til Grammy Awards

Time’s up-kampagnen indtog Grammy-awardshowet 2018 med en stjernespækket optræden med Kesha i front for sin sang “Praying”.

Der kunne næppe findes et bedre navn indenfor musikverdenen til at repræsentere #MeToo-bevægelsen lige nu. Kesha har haft en lang periode op til 2017, hvor hun ikke har udgivet musik, da hendes tidligere producer Dr. Luke ifølge Kesha både seksuelt, verbalt og emotionelt havde udnyttet hende.

I sin optræden blev Kesha flankeret af flere markante kvinder inden for musikverdenen i alle aldre: Camila Cabello, Cyndi Lauper, Julia Michaels, Bebe Rexha og Andra Day stod bag kunstneren i fokus for at støtte bevægelsen. De var alle klædt helt i hvidt, modsat da filmverdenen alle klædte sig i sort og startede Time’s Up-intiativet til årets Golden Globes som en udløber af #MeToo. Keshas anklage mod Dr. Luke var en lang proces, hvor kunstneren undgik det ifølge hende giftige miljø omkring produceren, hvilket altså resulterede i, at der ikke udkom noget nyt musik fra Kesha, før produceren blev opsagt af pladeselskabet Sony. En dommer havde tidligere nægtet Keshas anmodning om at indspille musik hos andre end det pladeselskab, hun have skrevet under hos.

Dr. Luke og Kesha har ligget i to retssager, én i New York anlagt af Dr. Luke for injurier og kontraktbrud og én i Los Angeles anlagt af Kesha. Kesha trak dog retssagen i Los Angeles tilbage i august 2016, fordi hun følte den som en stor byrde, og fordi hun ville fokusere på at udgive musik.

LÆS OGSÅ: Da Kesha tog røven på alle (en anmeldelse af Keshas Rainbow-album).

Det hele resulterede i 2017 i albummet Rainbow fra Kesha. Et album, der er stærkt mærket af hendes oplevelser som kvinde i musikindustrien, og som viser hendes vej tilbage til at finde styrke i sig selv. Det dækker et langt spektrum af følelser, kunstneren har været igennem: vrede, nyttesløshed, svaghed, usikkerhed og ikke mindst styrken hos undertrykte kvinder. Det er en stærk Kesha, der har har vendt ryggen til sine tidlige dage i musikken, og som har rigtig meget på hjerte.

Flere kunstnere sneg en støttende bemærkning til intiativet ind i for eksempel deres optræden, hvor Lady Gaga under sin emotionelle optræden af “Joanne” og “Million Reasons” sagde “Time’s up”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA