x

Bon Iver og Fleet Foxes-sanger raser over Bruno Mars' mange Grammyer

Bon Iver og Fleet Foxes-sanger raser over Bruno Mars' mange Grammyer

Natten til søndag dansk tid blev de prestigefyldte Grammy-priser uddelt ved et stort anlagt show i New York. Aftenens helt store vinder var Bruno Mars, som modtog priser i alle de seks kategorier, han var nomineret i. Det har fået en tidligere vinder, Bon Ivers hovedmand Justin Vernon (billedet) til tasterne på Twitter, ligesom Fleet Foxes-sanger Robin Pecknold er kritisk på Instagram.

LÆS OGSÅ: Grammy-showet: Og vinderne er...

Fra sin private profil, @blobtower, skriver Justin Vernon:

"Det ser ud til, at Grammy stadig er noget, som seriøse musikere ikke skal tage alvorligt. Med absolut AL respekt til hr. Mars, men det må være en joke. Mens nogle imponerende musikere vinder, hvad VINDER så? For at holde os til det faktuelle, så har Mr. Mars skabt sig et navn i industrien ved at skabe hits UD af gårsdagens hits. (Linker til artikel på satiresitet The Onion med overskriften "Nation bekræfter, at den elsker ting, den kender i forvejen). SÅ ... der er ingen grund til at gå amok, heller ikke ved Grammy. SZA, KENDRICK. Jeg ville sige: Forlad dette elendige show. Det føltes mere som en fest hos Demokraterne, ikke rock'n'roll."

Vernon citerer også Grammy-præsidenten Neil Portnows ord om, at kvinderne "skal komme ind i kampen", hvis de vil vinde flere Grammyer, med kommentaren "Grimt trænersprog", og slutter med at linke til en artikel, der fortæller, at årets show havde historisk lave seertal.

Legetøjsorkester

På sin Instagram story skriver Robin Pecknold, sanger i Roskilde-aktuelle Fleet Foxes ved et billede af Bruno Mars:

"Bortset fra Kendrick / SZA / Jay Z var intet, der var nomineret, særlig godt efter min mening, men at give det hele til Toys R Us Gap Band er temmelig latterligt."

The Gap Band var et amerikansk soul- og r&b-band, som var aktivt fra 1974-2010, og det er altså dem, som Bruno Mars ifølge Pecknold lyder som en legetøjsudgave af.

Bon Iver vandt i 2012 to Grammyer i kategorierne "Best New Artist" (selvom Bon Iver udgav sit første album med pæn succes i 2008) og "Best Alternative Album" for det andet album, Bon Iver, Bon Iver. Fleet Foxes har aldrig vundet en Grammy, men var nomineret i 2012 for deres andet album, Helplessness Blues i kategorien "Best Folk Album".

LÆS OGSÅ: Lorde måtte ikke optræde solo til Grammy – men mændene måtte gerne


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA