x

Første runde internationale artister til Distortion

Første runde internationale artister til Distortion

Distortion har i år 20 års jubilæum og afholdes onsdag den 30. maj til søndag den 3. juni 2018. Festivalen annoncerer nu de otte første internationale artister, heriblandt Queen of Bounce Big Freedias, der har første koncert i Danmark. Dj’en Solomun er også offentliggjort.

De tre første navne til Distortion Club er Injury Reserve, Big Freedia og Charlotte de Witte. Fremadstormende Injury Reserve er årets første hip-hop act, der desuden har premiere på dansk grund. Gruppen har en hang til lyrisk rap og eksperimenterende produktioner for alle festglade hip-hop entusiaster. GAFFAs anmelder skriver om deres album Floss: "Gutterne fra Arizona er tydeligvis mere fandenivoldske end de er backpackere og derfor er det også den Ritchie-prægede første halvdel af Floss, som er varmest."

LÆS OGSÅ: Morskab, mani og blærende beats (en anmeldelse af Injury Reserves album
Floss)

Big Freedia kommer til at medbringe en kæmpe skefuld attitude og dansetrin, der flyver ud af ærmerne. Der bliver store armbevægelser, når divaen, der har arbejdet sammen med artister som Diplo, Spank Rock og RuPaul, og er berømt for at starte en helt vanvittig dansefest, indtager Distortion. Charlotte de Witte er agressiv, mørk techno, der har tilknytning til den tyske undergrund. Hun blev i 2016 udnævnt til årets producer til Red Bulls Electropedia-pris i sit hjemland Belgien.Lehar, Johannes Brecht og Stimming bringer et dybt tag ned i technoens rødder. De hører alle under samme pladeselskab som Solomun, der skal spille et tre timers lukkende sæt fredag nat. Italienske Lehar spiller mørkere techno med porøse rytmiske strukturer og vokal-hooks. Johannes Brecht dyrker en mere eksperimenterende techno, ud fra en klassisk baggrund, og Stimming, der har arbejdet med blandt andet Deadmau5, skaber hypnotiserende bølger af analog-lyde, der sætter gang i dansegulvet.

LÆS OGSÅ: Distortion vender tilbage næste år og fejrer sit 20 års jubilæum

Sandy B er sydafrikansk dance music fra Durban i Sydafrika, hvor han har hittet siden midten af halvfemserne. Hans album Amajovi Jovi fra 90’erne har for nyligt fået en genopståelse i Norden og er også blevet genudgivet. 


Listen over de indtil videre offentliggjorte navne:
Solomun (LU)
Big Freedia (US)
Charlotte De Witte (BE)
Injury Reserve (US)
Johannes Brecht (DE)
Lehar (IT)
Sandy B (SA)
Stimming (DE)
Keller Label (DE)

 

Distortion afholdes onsdag 30. maj - søndag 3. juni 2018.

Dag 1: Nørrebro Gadefest + Distortion Club
Dag 2: Vesterbro Gadefest + Distortion Club
Dag 3: Distortion Ø / Fredag + Distortion Club
Dag 4: Distortion Ø Final Party / Lørdag
Dag 5: Hygge


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA