Danmarks største r&b-talent på turné

Danmarks største r&b-talent på turné

Den særdeles talentfulde danske r&b-sangerinde Iris Gold, som optræder til GAFFA-Prisen i Odense 22. februar, tager på turné til efteråret.

Iris Gold inviterer ind i sin verden af ”hippie hop” – en farverig sammensmeltning af retro-hiphop og soul med et drys af flower power. Efter at have varmet op for så store navne som Blur, Taylor Swift og Robbie Williams er Iris Gold nu klar til selv at indtage Danmark og resten af verden. I november udkom nummeret ”All I Really Know”, og mens vi venter på den næste single fra Iris Gold, slipper hun på mandag Soundcloud-mixtapet ”The Interlude EP”.

Iris Gold ser meget frem til at tage ud på sin første turné i Danmark og udtaler i den sammenhæng: ”Jeg kommer med mit sexede band, og sammen vil vi holde en kæmpe fest, i den bedste blockparty-stil”.

LÆS OGSÅ: De første navne til GAFFA-Prisen 2018

Iris Gold, der oprindeligt er fra London og opvokset i København, har levet et nomadisk liv omgivet af fritænkere og vokset op i hippiesamfund og besatte bygninger.

Med inspiration fra først hjemmets plader med West Coast-60'er- og 70'er-navne som Jefferson Airplane og The Mama & the Papas er Iris Gold blevet ved med at udvide sin musikalske horisont, som også bød på en forelskelse i klassiske hiphop-navne som Pete Rock, Beastie Boys og De La Soul. Hun har formået at sammenflette alle disse indflydelser i sin egen musik, en blanding der ifølge den britiske avis The Guardian bedst kan beskrives som “Deliciously summery and laid-back at a time when most pop seems to want to make you have a heart attack”.

GAFFA spår Iris Gold et stort gennembrud i 2018, og vi havde hende derfor med i artiklen "De bliver store i 2018" i januar.

LÆS OGSÅ: De bliver store i 2018 – Danmark

Til efteråret rammer Iris Gold følgende byer i Danmark med sin Mango Peaches and Lime Tour:

04. oktober: Radar, Aarhus
05. oktober: Kulturmaskinen, Odense
06. oktober: Hotel Cecil, København
11. oktober: Sønderborghus, Sønderborg
12. oktober: Godset, Kolding
13. oktober: Pavillonen, Grenaa
18. oktober: Tapperiet, Køge
19. oktober: Stars, Vordingborg
20. oktober: Studenterhuset, Aalborg

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA