Nyhed

Smashing Pumpkins afslører, hvad uret har talt ned til

GAFFA.dk – alt om musik

I en uge har Smashing Pumpkins talt ned til en afsløring på deres hjemmeside, og nu har de så røbet hemmeligheden.

Det bliver en USA-turné under titlen Shiny And Oh So Bright med start i Glendale, Arizona 12. juli og afslutning i Las Vegas 2. september med lineuppen Billy Corgan, James Iha, Jimmy Chamberlin og Jeff Schroeder. Billetsalget begynder 23. februar klokken 10 lokal tid.

Der forlyder endnu intet om en Europaturné eller et nyt album. Tværtimod fortæller gruppen, at de vil spille sange fra deres første fem album: Gish, Siamese Dream, Mellon Collie and the Infinite Sadness, Adore og Machina, udgivet i årene 1991-2000, hvor bandet bestod af Corgan, Iha, Chamberlin og bassist D'arcy Wretzky.


Afsløringen kommer dog ikke som den helt store overraskelse, da gruppen for en måned siden offentliggjorde et billede af tre af de fire oprindelige medlemmer i studiet: Sanger, sangskriver og guitarist Billy Corgan, guitarist James Iha og trommeslager Jimmy Chamberlin, ligesom det fremgik, at de indspillede med produceren Rick Rubin. Til gengæld medvirkede bassist D'arcy Wretzky ikke.

Mange fans undrede sig over Wretzkys manglede rolle i den kommende genforening, og skal man tro Wretzky selv, havde hun en rolle, som nu er væk. Det har medført en offentlig disput mellem bandet og Wretzky, der blandt andet har offentliggjort en sms-korrespondance mellem Billy Corgan og hende, der tilsyneladende viser, at gruppen gav hende et tilbud om at medvirke i en genforening for siden at trække det tilbage, da Wretzky begyndte at tale om en skulderskade. Det fremgik også, at gruppen har arbejdet på et nyt album og planlagde en omfattende turné med "massiv sætliste".

Smashing Pumpkins: Sms-dialog viser dramaet i kulissen


Jeff Schroeder har været guitarist og keyboardspiller for Smashing Pumpkins siden 2007, men noget tyder altså på, at han skal spille bas denne gang.

James Iha har ikke spillet med Smashing Pumpkins siden deres opløsning i 2000, mens Jimmy Chamberlain har været både inde og ude siden gendannelsen i 2006. Det er således første gang siden 2000, at tre fjerdedele af den oprindelige lineup er samlet igen.

Hvad gruppen har indspillet med Rick Rubin, og om turnéen kommer til Europa, er endnu uvist. I den ovennævnte sms-korrespondance skriver Billy Corgan dog, at "vi skal bevise over for verden, at vi kan kæmpe på det højeste niveau, ellers kommer turnéen aldrig ud af Amerika", så vi venter i spænding.


ANNONCE