x

Ny dansk, feministisk festival vil gøre op med kønsfordeling i musik

Ny dansk, feministisk festival vil gøre op med kønsfordeling i musik

Talk Town er festivalens navn, og den kommer til at ligge 3.-5. maj i Huset i København.

“Det er ikke kun hvide mænd, der går til koncert!” lyder det blandt andet fra festivalens musikbooker Line Skovgaard Juhl. Hun ønsker, at kvindelige festivalgæster bedre skal kunne spejle sig i de navne, der optræder.

Festivalen i sig selv præsenterer sig som "en samtaleby om køn, ligestilling og feminisme". Festivalen er gratis, og alle køn er velkomne. Ud over musikken er der blandt andet debatarrangementer, foredrag, konferencer og workshops, og festivalen siger nej til racisme, sexisme, homofobi, transfobi, kropsshaming og aldersdiskrimation.

Den første aften, torsdag den 3. maj, kan festivalen præsentere fem musiknavne. Fire af dem spiller i én stor showcase: Shitney, Nurse, Shikoswe & Alvarado. Kunstnerne er fra flere forskellige nordiske lande og spiller alt fra hiphop og indiepop til hybridjazz.

Shitney består af tre sangerinder: Katrine Amsler, Qarin Wikström og Maria Faust. GAFFAs anmelder skriver blandt andet: "Med deres nye, fanden-i-voldsk-elektroniske trio har de skabt et tilsyneladende kompromisløst kollektiv, der benhårdt går efter det avantgardistiske soundscape i grænselandet mellem akustisk og elektronisk musik."

LÆS OGSÅ: Beyoncé skal gi' en balle på poptronen 

Først på dagen vil man også kunne opleve Antarja Quartet, der består af fire kvindelige komponister fra fire forskellige lande i det østlige Europa. Kvartetten spiller værker de selv har skrevet.

Fredag den 4. maj består af to dobbeltkoncerter. Først spiller Lærke Corfix & Rebecca Lou. Lærke Corfix spiller med sin kraftfulde stemme musik om eksistentielle afsøgende emner. Rebecca Lou byder på vildskab i form af old school punk og riot grrrl-følelser. Dernæst spiller Gunni Torp & UkuleleHanne. Forestil dig Suspekt på ukulele, og så har du UkuleleHanne. Den hårde hiphop bliver overført til bløde toner på det akustiske instruments andet format. I fortsat akustisk dur spiller Gunni Torp harmonika, med spor til Balkan, blues og 70’ernes beatmusik.

LÆS OGSÅ: Sexistiske raptekster i nyt perspektiv

Lørdag den 5. maj spiller Enids, Ämor og Mimic Octupus, og så er der kvindeligt dj-line up på Kimia under arrangementet Kimia x Talk Town. Ämor er et queerfeministisk elektropop-band, der har social retfærdighed på agendaen. Enids består af tre københavnske kvinder, der leverer punk fra undergrundsscenen. Mimic Octupus byder på grungelyd, som sætter tankerne tilbage til navne som Alice in Chains.

Den kvindelige festival ender i en fest, spillet op af kvindelige dj’s: Professionel Dansker, Sajra Arifovic, Eva Afewerki, Kapow Collective og Smita & Betül.

LÆS OGSÅ: PLAYLISTE: Spritnye tracks til din weekend


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA