x
UkuleleHanne: Den onde guffer

UkuleleHanne
Den onde guffer

Sexistiske raptekster i nyt perspektiv

GAFFA

EP / Mabel the Label
Udgivelse D. 17.05.2017
Anmeldt af
Trine Agathe Østergaard

Hvem har ikke stået til en Suspekt-koncert og skrålet med på megahittet Sut den op fra slap? Men efter at have hørt UkuleleHannes fortolkning af netop denne, kan man ikke undgå at få en lidt harsk smag i munden. En ond guffer så at sige, hvor det går op for én, hvor grotesk nedladende de fire sange på ep’en er over for det kvindelige køn.

Som Slik (Oprindeligt af L.O.C. feat. Orgi-E), hvor teksten lyder: ”lad mig baseballbat din pinjata”. Av, det lyder ikke rart. Eller Odense Asshole-tracket Kælling, du kan ik’ køre bil, der, om end tænkt som en joke, er så mandschauvinistisk, at jeg får lyst til at tage til 5000, finde dem og give dem et par på kassen (imaginært selvfølgelig).

Rent musikalsk har UkuleleHanne ikke gjort nogen genistreg, og sangene tenderer efter et par lytninger til det kedelige – så spændende er en ukulele ikke. Alligevel er Den onde guffer med til at sætte fingeren på den storsexistiske puls, der pumper gennem moderne hiphopmusik, og får undertegnede til at overveje, om vi kvinder virkelig skal finde os i at blive portrætteret på den måde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA