x

Amerikansk kapitalfond investerer millioner i danske festivaler

Amerikansk kapitalfond investerer millioner i danske festivaler

40 procent af den danske virksomhed Down The Drain Holding er blevet opkøbt af den amerikanske kapitalfond Orkila. Det betyder nye muligheder for udvidelse i både ind- og udland.

Orkila har ifølge Down The Drain-direktør Brian Nielsen investeret "et større millionbeløb" (det præcise tal vil han ikke sige) i hans virksomhed, der ejer musikfestivalerne NorthSide, Komos, Haven og Tinderbox samt bookingselskabet Beatbox Entertainment. Investeringen beror på en tiltro til, at den danske virksomhed kan vokse sig større over en kommende kort årrække. 

“Nu har jeg ikke lige noget på bedding, men det er klart, vi driver en forretning, og hvis vi skal udvide butikken, kan vi måske ikke blive ved med at lave festivaler i Danmark. Så vil det være logisk at kigge ud over grænserne,” udtaler Brian Nielsen til Politiken.

Mulighederne i indland bliver dog også større, og timingen passer udmærket for NorthSide Festival, der skal trække rødderne op og rykke lokation til en anden plads, Eskelund, i Aarhus i 2021. Direktøren fortæller også Politiken, at han ikke regner med at miste sjælen eller lave dårligere koncerter til trods for opgraderingen i kaptial og størrelse.

LÆS OGSÅ: Ny dansk, feministisk festival vil gøre op med kønsfordeling i musik

Samarbejdet er opstået gennem det danske specialbryggeri Mikkeller, som Orkila investerede i for to år siden. Både Mikkeller og Down The Drain er medejere af Haven Festival i København.

“Måske kan vi hjælpe dem med at undgå at begå visse fejl i forhold til vækst, mens de undersøger, hvordan de kan fordoble eller tredoble deres virksomhed ved enten at lave flere eller større events,” fortæller medejer af Orkila, Jesse M. Du Bey, der sidder med i bestyrelsen hos Mikkeller, til Politiken. Han vil fremover også få en bestyrelsesplads hos Down the Drain.

Orkilas investering betyder også, at de tidligere tyske medejere af Down The Drain, nemlig FKP Scorpio, er ude af ligningen. En konsekvens, Brian Nielsen er glad for, da det betyder, at virksomheden kan undgå den konkurrence, FKP Scorpio fører med sig til festivalerne i kampen med andre globale koncertarrangører. “Den konkurrence ønsker Down The Drain ikke at deltage i,” fortæller han. Læs mere om det i artiklen linket nedenfor. 

LÆS OGSÅ: Udenlandsk festivalgigant ude af NorthSide og Tinderbox-samarbejde


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA