x

Spotify forudser: Dette bliver sommerens største hits

Spotify forudser: Dette bliver sommerens største hits

Sommeren nærmer sig med hastige skridt. Teknisk set bliver det først sommer den 1. juni, men vejret har taget forskud på glæderne, og vi håber, det fortsætter sådan de næste mange måneder – selvom statistikken fortæller noget andet.

Statistik er også det, Spotify har brugt til at lave en opgørelse over de fem danske og 10 internationale sange, som streamingtjenesten spår bliver sommerens største hits. Sange, der kommer til at hamre ud fra ghettoblastere, boomboxe, bilstereoer, mobiltelefoner og meget mere i den kommende tid. Opgørelsen er lavet på baggrund af, hvordan det er gået sangene og kunstnerne på diverse hit- og spillelister.

Spotify har også nærstuderet udviklingen i sangenes og kunstnernes popularitet og streamingdata, herunder lytterengagement. Spotifys tilknyttede såkaldte genre- og trendeksperter er også taget med på råd, men også, hvad der bliver talt om i musikbranchen lige nu har haft betydning. Der er altså tale om en blanding af konkrete data og en subjektiv vurdering, og det betyder blandt andet, at en sang, som slet ikke er udkommet endnu kan ligge på listen.

Den danske top fem er massivt præget af rap, mens den internationale top 10 byder på både rap, pop og r&b. Søreme om ikke der også er blevet plads til både country og heavy metal, fra henholdsvis Thomas Rhett og Bad Wolves, hvor sidstnævnte er repræsenteret med deres fortolkning af The Cranberries-klassikeren "Zombie".

Listerne ser sådan ud:

Kommende sommerhits i Danmark 2018 – ifølge Spotify:

 1. Kesi - Kom Over
 2. Hennedub - Holder Fast
 3. Gilli - Mon P'tit Loup (billedet)
 4. Bro – Sydpå
 5. Clara - Foolish (endnu ikke udgivet – kommer snart)

Hør sangene lige her

 

Kommende sommerhits på verdensplan 2018 – ifølge Spotify:

 1. Cardi B ft. Bad Bunny & J Balvin - I Like It
 2. Childish Gambino - This Is America
 3. Calvin Harris ft. Dua Lipa - One Kiss
 4. Khalid ft. 6BLCK, Ty Dolla $ign - OTW
 5. Camila Cabello, Pharrell Williams - Sangria Wine
 6. Ella Mai - Boo'd Up
 7. Drake - Nice for What
 8. Thomas Rhett -  Life Changes
 9. Bad Wolves - Zombie
 10. Ariana Grande - No Tears Left To Cry

Stream listen her

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA