x

Nu kan Dave Grohls mislykkede David Bowie-samarbejde se dagens lys

Nu kan Dave Grohls mislykkede David Bowie-samarbejde se dagens lys

...men ikke på den måde, vi helst havde ønsket.

I månederne efter David Bowies død i januar 2016, kom flere historier frem om kunstnere og bands som havde forsøgt at samarbejde med legenden. Bands som Coldplay og Red Hot Chili Peppers var blandt de mange populære bands som fik afslag fra Bowie.

Det samme fik Dave Grohl.

Foo Fighters-frontmanden havde forsøgt at få David Bowie med på en sang til et filmprojekt, han arbejdede på. Svaret fra Bowie var derimod ikke, hvad Grohl havde håbet på.

Bowie skrev tilbage i en mail: "David, jeg så filmen, og jeg skal være ærlig overfor dig; det her er ikke for mig," og "jeg er ikke skabt til disse tider."

LÆS OGSÅ: Se Dave Grohl og hans datter fortolke Adele

Artiklen fortsætter under videoen

Nu kan Grohls forhåbninger om et samarbejde med Bowie dog måske alligevel se dagens lys. I et nyt interview med GQ fortæller han, at han har givet sangen til et andet band - uden at afsløre hvilket:

"Jeg prøvede i årevis, fordi jeg synes, det var den sejeste ting nogensinde. Vi prøvede det, arbejdede på det, og så kontaktede jeg faktisk Bowie om at gøre det sammen i forbindelse med et filmsoundtrack, som der ikke blev noget af. Han kunne ikke lide filmen. Det var ikke mig - det var filmen. Så forsøgte jeg at arbejde mere med sangen, men til sidst gav jeg det til et andet band, der ikke har brugt den endnu."

Dave Grohl og Foo Fighters er i øjeblikket på turné med sidste års albumudgivelse Concrete and Gold, der blev anmeldt til fem stjerner her i GAFFA under overskriften "Solide stjernestunder og potente pletskud: Dave og drengene lyder tændte og revitaliserede på album nummer ni".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA