x

Rick Astley giver dansk koncert – album på vej

Rick Astley giver dansk koncert – album på vej

Rick Astley udsender albummet Beautiful Life 20. juli og giver koncert i Store Vega 23. september. 

Soulpopsangeren Astley var 21 år gammel, da han i 1987 udgav debutsinglen "Never Gonna Give You Up". Singlen blev straks et kæmpehit, blev Storbritanniens bedst sælgende single i 1987 og gik nummer et i 16 lande. Sangen blev fulgt op af debutalbummet “Whenever You Need Somebody”, der solgte 15 millioner eksemplarer på verdensplan og gav Astley en Grammy-nominering for "Bedste nye kunstner”.

Endnu et par velsælgende album fulgte, men i 90'erne satsede den dansk gifte Astley på familielivet og blev mindre aktiv, og de få plader, han udgav, solgte markant mindre end tidligere. Kurven vendte først for alvor, da han i 2007 blev gjort til genstand for fænomenet "Rick-rolling". Den bestod i al sin enkelhed i, at morsomme personer sendte links rundt til folk, hvor de anbefalede, at man klikkede på linket under henvisning til, at det var et eller andet vildt interessant, for eksempel en politiker fanget med bukserne nede eller et megafedt nummer med et nyt, ukendt band. Og når man klikkede, så vupti – så ramlede man direkte ind i musikvideoen til Rick Astleys første og største hit, "Never Gonna Give You Up".

Idéen bag konceptet var formodentlig at gøre lidt venskabeligt grin med den på det tidspunkt meget uhippe Rick Astley, men dillen satte igen gang i hans karrriere, og ved MTV Europe Music Awards 2008 blev han nomineret til prisen med den imponerende titel "Best Act Ever", og vandt den.

Astley begyndte atter at turnere flittigt, og i 2016 udgav han sit første album i 11 år, 50, som gik direkte ind på førstepladsen på den engelske hitliste. Til dato har han solgt mere end 40 millioner plader, og 20. juli udgiver han et nyt album, Beautiful Life. Du kan høre titelnummeret og førstesinglen nedenfor.

LÆS OGSÅ: Fotoserie: Enrique Iglesias indtog Royal Arena

Rick Astley sidste år en udsolgt optræden i DR Koncerthuset, hvor GAFFA uddelte fire stjerner og blandt andet skrev følgende:

”Koncerten igennem udviste Rick Astley en energi og ikke mindst en vokal, der sad lige i skabet, og som yngre musikere kun kan være misundelige på. Den markante stemme viste sig fra sin bedste side og imponerede under alle sangene.”

LÆS OGSÅ: Firserikonet holder stadig

Billetsalget starter fredag 8. juni kl. 09.00.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA