x

Hør Thomas Helmigs fodbold-VM-sang

Hør Thomas Helmigs fodbold-VM-sang

Nu er den her!

Nu er den udkommet, Danmarks officielle VM i fodbold-sang, "Hele Danmark op at stå", skrevet og sunget af Thomas Helmig – med vokalassistance fra landsholdet. Hør den let latin-påvirkede sang nedenfor.

”Det er en kæmpe ære, for jeg har fulgt landsholdet hele mit liv. Jeg har altid gået rigtig meget op i fodbold, og jeg gør det stadigvæk, så det er faktisk ret stort for mig at få lov til at skrive en officiel sang til det danske landshold, siger Thomas Helmig i en pressemeddelelse og fortæller videre:

"Jeg skulle lige finde vinklen, for jeg har ikke skrevet sådan en type sang før. Jeg har forsøgt at skrive om de følelser, fodbold i almindelighed og landsholdet i særdeleshed vækker i os. Samt om, hvad der er forbundet med at have et nationalt samlingspunkt.”

LÆS OGSÅ: Helmig hittede i semi-hipster-land

For det danske landshold er en sang fra Thomas Helmig en drøm, der går i opfyldelse. Helmigs sange bliver nemlig ofte spillet og sunget i omklædningsrummet, og i minutterne efter playoff-sejren mod Irland i Dublin i november 2017 henvendte Viktor Fischer sig direkte til et kamera med ordene:

”Thomas er hermed inviteret til at indspille årets landsholdssang.” 

I dag siger Viktor Fischer”Vi har hele tiden håbet, at han ville blive soundtrack til vores – og hele Danmarks – VM. Jeg er ikke i tvivl om, at alle kommer til at danse med os og Thomas under slutrunden.”

I forbindelse med indspilningen stødte Helmig dog på et positivt problem, fortæller han:

”Det her, vi lavede med holdet, hvor de sang med, det var skidesjovt. Problemet var lidt, at de sang lidt bedre, end vi havde troet, så vi ville egentlig gerne have haft, at den der baggrund, de skulle lægge, var sådan lidt mere rodet i det, men de sang jo rent faktisk ret godt” 

Danmarks første kamp ved VM i Rusland er den 16. juni klokken 18 mod Peru. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA