x

VIDEO: Iris Gold ruller hele talentet ud


En stor stemme og en akustisk guitar er ingredienserne i denne live session med Iris Gold, der bringer maritime og solfulde vibes til dig. 

Den dansk-engelsk-jamaicanske artist Iris Gold er for alvor ved at få cementeret sig på den danske musikscene, som et særdeles spændende og originalt act. Vi mødte sangerinden under dette års Spot Festival, hvor hun, ud over sin optræden, havde tid til at levere en fin og følsom udgave af den nyeste single "Roll It Out". 

En musikalsk indoktrinering af flower power og hiphop fra den gamle skole har sat sit tydelige præg på Iris Golds musikalske univers. Med romantiske briller skuer sangerindens lydbillede tilbage mod disse skelsættende tider i musikhistorien, men den er samtidig rodfæstet i nutiden med hendes poppede og sikre stemmeføring. Hun har tidligere været bosat i London, og har varmet op for store navne som Taylor Swift, Blur og Robbie Williams.

LÆS OGSÅ: Det danske stortalent Iris Gold

En aprildag i 2015 ringer hendes telefon, og i den anden ende fortæller en stemme, at hun skal til Abu Dhabi med det samme. Hvorfor? Fordi selveste Robbie Williams gerne vil have hende til at spille support i anledning hans ”Let Me Entertain You Tour”. To dage senere står Iris Gold på scenen til Du Arena i Abu Dhabi med spotlysene lige i ansigtet og hun kan knap nok skimte de 25.000 skrigende publikummere på stadion.

– Min dj fuckede op inden de første 10 sekunder var gået! Men så begyndte vi at grine, slappe mere af og tænkte: Fuck det, lade os bare gøre vores ting, ik’?

Vel uvidende var Iris Gold på daværende tidspunkt om, at hun to måneder senere ville komme til at spille support for nok en stjerneartist. Denne gang var det for popfænomenet Taylor Swift på en solbeskinnet juni-dag i Hyde Park, hvor hun kunne spotte på nogle unge piger stå foran scenen og synge med til sine sange. 

LÆS OGSÅ:"Shake your money maker" med good vibes-dronningen

Videoen er produceret i samarbejde med Red Bull Music. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA