x

VIDEO: Dansk popsensation i tropisk GAFFA-session


Oplev Danmarks nye popsensation i en nedbarberet liveudgave af den nye single "Worry". Videoen er optaget på Godsbanen i Aarhus under dette års Spot Festival.

FOOL er godt i gang med at cementere sig som et af de mest spændende navne i dansk pop lige nu. Duoen består af sangeren Adrian og produceren JABS. De to mødtes tilfældigt i studiet hos Waqas fra Outlandish i forbindelse med hans soloprojekt, som JABS producerede.

Ifølge mændene selv, så er FOOL ikke hiphop, ikke r&b, ikke rock og ikke pop – genredefinitionen ligger nok et sted imellem. Singlen ”Strapped” har ligget i top 50 på den danske Spotify-chart, siden den udkom i januar 2018, hvor den tilbragte fire måneder i Top 10. Den har rundet ni millioner streams og har dermed opnået platin-status. Den nyeste single ”Worry” udkom 1. juni, og det er netop den du kan opleve her. 

SE OGSÅ: FOOL fortæller om arbejdsprocesser og den nye single

Om deres møde og FOOLs begyndelse siger de: 

– Jeg havde lavet forskellige ting og var nået til et punkt, hvor jeg bare var lidt træt af ting og ikke vidste, hvad der skulle ske. Og sådan havde Adrian det også. Jeg var på ferie i Grækenland og sad og snakkede med min kæreste om, hvad der skulle ske, og så kom vi til at snakke om ham Adrian, for han var jo ret vild. Et par dage efter den snak fik jeg en mail fra Adrian, griner JABS, før Adrian tager over:

– Ja, det var sygt nok! Jeg sendte bare en lille idé med mig og min akustiske guitar, og så greb JABS den bare. Så tog jeg til København.

Adrian og JABS mødtes til en gåtur for at snakke deres musikalske visioner igennem. Og det viste sig hurtigt, de var ret enige:

– Vi var på bølgelængde med det samme. Og så arbejdede vi seriøst i to år på nogle numre, før vi overhovedet udgav noget, for vi gad ikke, at der var nogen, der blandede sig, ikke noget pladeselskab eller noget. Og det er en holdning, vi stadig har. Vores kreative proces er præcis den samme som første gang, vi mødtes, forklarer JABS. Du kan læse et længere interview med JABS og Adrian i vores næste magasin, der er på gaden 1. juli. 

LÆS OGSÅ: Danske Fool spiller for udsolgt Ideal Bar: "Vi er som et old-school rockband"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA