Nyhed

David Bowies allerførste demo-nummer er fundet

GAFFA.dk – Alt om musik

Nummeret er fundet i en gammel brødkurv.

David Bowie indspillede versionen af "I Never Dreamed", da han kun var 16 år gammel. Den første demo nogensinde, der blev optaget af David Bowie, da han var en teenager, er blevet opdaget i en gammel brødkurv.

Som 16-årig var Bowie, kendt som David Jones, først og fremmest en saxofonist. "I Never Dreamed" var den første optagelse med Bowies stemme sammen med sit første band, The Korads.


Som The Guardian rapporterer, er båndet nu fundet i en gammel brødkurv og forventes at blive solgt på auktion for mindst 10.000 pund (84.975 kroner).

Båndet blev opdaget af The Konrads tidligere trommeslager og manager David Hadfield, da han flyttede hjem, hvor han også fandt booking-formularer, fotografier, promo-skitser, breve og regninger vedrørende bandet.

LÆS OGSÅ: Bowie-udstilling kommer til smartphones


"Vi havde besluttet, at vi ville lave et par guitarinstrumentaler og en original sang," sagde Hadfield. "Jeg valgte "I Never Dreamed", idet den var den stærkeste, de to andre var lidt svage. Jeg besluttede også, at David var den bedste person til at synge den og give den rigtige fortolkning. Så dette blev den allerførste optagelse af David Jones, der sang for 55 år siden."

Paul Fairweather fra Omega Auctions beskrev båndet som "helt unik og af stor historisk interesse, det er den tidligste studieoptagelse af en spirende musiker, der ville gå videre til superstjernestatus".

Båndet vil gå på auktion til september.


LÆS OGSÅ: Ny dokumentar om Bowies tidlige år på vej

I mellemtiden blev det for nylig meddelt, at et nyt bokssæt, der samler Bowies arbejde i hans mest kommercielle succesrige år vil blive udgivet. Bokssættet har fået titlen Loving the Alien og vil i alt indeholde otte albums fra 1983 til 1988, såvel som tidligere ikke-udgivet musik. Loving the Alien udkommer fredag den 12. oktober.

Hør nummeret "Slide" af The Konrads her:

ANNONCE