x

Disse musikere beundrer Paul McCartney

Disse musikere beundrer Paul McCartney

I går (den 25. juli) var det gamle The Beatles-medlem Paul McCartney med i en spørgerunde ledet af Jarvis Cocker (den britiske sanger fra Pulp) ved skolen Liverpool Institute of Performing Arts. Se det timelange interview nederst, hvor McCartney snakker om alt fra The Beatles til Taylor Swift. 

Interviewet blev sendt live på Facebook, hvor stjernen svarede på spørgsmål fra de 450 studerende, som var til stede i salen. Den 76-årige musiker får blandt andet svaret på, hvilke musikere som han beundrer mest. 

McCartney afslører, at han allermest beundrer sine bandmedlemmer fra The Beatles. "John var rimelig cool, og George og Ringo. At have arbejdet med John en-til-en, jeg hørte hans sange før resten af verden. Jeg er stor fan." Ud over sine tidligere bandmedlemmer, hylder McCartney også Stevie Wonder og beskriver ham som et "musikalsk monster". 

LÆS OGSÅ: Den bedste og mest rørende Carpool Karaoke til dato!

Kendrick Lamar, Kanye West og Christine and the Queens er alle navne, som McCartney nævner, da han bliver spurgt til, hvilken musik, som han lytter til. I samme omgang afslører stjernen, at han oftest lytter til musik på bilradioen. Ydermere fortæller han, at Kanyes album My Beautiful Dark Twisted Fantasy var starten på samarbejdet mellem de to, da han syntes så godt om albummet. 

LÆS OGSÅ: Et af McCartneys bedste 80’er-udspil – med stærke Elvis Costello-demoer som bonus

McCartney fortæller ydermere, at han er gået tilbage til at lave "koncept-albums", fordi et helt album skal rumme en "vibe" og være en oplevelse og ikke blot en bunke af hits. 
 
"Disse dage, har du stjerner som Beyoncé, Taylor Swift, Kendrick...deres albums er på en måde en kollektion af singler. De er alle gode kommercielle numre, men det er ikke ligesom et gammelt Pink Floyd- eller Beatles-album". McCartney fortsætter og forklarer, at han ikke kan konkurrere med det, som de alle gør så godt. Så derfor fandt han sig nødsaget til at kalde sit kommende album et "koncept-album", hvor han opfordrer lytterne til at de burde lytte hele albummet igennem. McCartneys syttende soloalbum, Egypt Station, udkommer fredag den 7. september. De to singler "Come On To Me" og "I Don't Know" fra albummet er allerede udgivet. 

LÆS OGSÅ: Velfungerende formularer og slidte vokaler

I resten af interviewet får McCartney og Cocker også snakket om, hvordan teknologien har forandret skabelsesprocesen af en sang. McCartney udtaler blandt andet: "Du kan optage hvor som helst, når som helst – bare tage din telefon frem og "bang!". Så jeg har tusindvis af skitser, jeg har tusindvis af ting at afslutte, og jeg tror ikke, at det er en god ting".

Derudover kommer de i interviewet blandt andet ind på optagelsesprocessen, musikskoler og hele McCartneys musikarriere - både solo og i The Beatles. Se det fulde interview herunder:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA