x

Princes læge sagsøges: "Hans død kunne være undgået"

Princes læge sagsøges: "Hans død kunne være undgået"

Familien til afdøde Prince Rogers Nelson, blot kendt som Prince, sagsøger nu lægen, der udskrev smertestillende til verdensstjernen op til hans død.

2016 var året, hvor verdensstjernen Prince (ligesom et utal af andre kendte kunstnere) gik bort. Den 21. april gik nyheden om ikonets overdosis viralt. Nu bliver den amerikanske læge, der behandlede Prince to gange op til hans død, retsforfulgt af stjernens familie, idet de påstår, at lægen kunne have forhindret dødsfaldet. 

Sagen er bygget op af beskyldninger mod Dr. Michael T. Schulenberg, der angiveligt "har fejlet i at evaluere, diagnosticere, behandle og vejlede Prince for hans tydelige afhængighed af opioider". Schulenberg beskyldes endvidere også for at have ignoreret de ellers forudsigelige fatale konsekvenser på denne form for afhængighed. 

LÆS OGSÅ: Princes bagkatalog kan nu streames

Princes familie ønsker en erstatning på, hvad der svarer til over 300.000 kroner. Da den 57-årige verdensstjerne blev fundet død i sit hjem tilbage i 2016 blev dødsårsagen noteret som et følge af et for højt indtag af det meget kraftfulde smertestillende medicin Fentanyl. 

Schulenbergs advokat, Paul Peterson, har udtalt følgende om sagen: "Vi forstår, at denne situation har været svær for alle dem, der var tæt på Hr. Nelson samt hans fans verden over. Hvorom alting er, står Dr. Schulenberg ved den behandling, som Hr. Nelson modtog. Vi har i sinde at forsvare sagen". 

Kort efter Princes død tilstod Schulenberg over for myndighederne at have udskrevet det smertestillende medicin Oxycodon til Princes bodyguard for at beskytte stjernens identitet – en overtrædelse, hvor lægen fik en bøde på lidt under 200.000 kroner. 

Familien har tidligere også sagsøgt et hospital i Illinois samt det amerikanske farmaceutfirma Walgreens som følge af Princes død – disse sager blev dog aldrig fulgt til ende.   

LÆS OGSÅ: I dag er det et år siden, vi mistede ham: Her er historien om Prince

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA