Nyhed

Festivaler: – Live Nation kvæler den britiske musikbranche

GAFFA.dk – alt om musik

Koncertarrangøren Live Nation har tidligere været i modvind og er blevet kritiseret for at monopolisere koncertmarkedet. Nu er de endnu engang i vælten – flere opfordrer CMA (Competition and Markets Authority) til at undersøge LiveNations konkurrencebegrænsede adfærd i Storbritannien, skriver The Guardian

Flere uafhængige musikfestivaler har opfordret den britiske konkurrencestyrelse til at undersøge det amerikanske selskab Live Nations markedsdominans i den britiske musikindustri. De mindre festivaler er blandt andet bange for, at sommerfestivalerne lider under Live Nations konkurrencefordele. 

Flere er urolige for at selskabet kvæler den britiske musikbranche. AIF (Foreningen for uafhængige festivaler) har oprettet et såkaldt "online frimærke", som skal hjælpe forbrugerne til at identificere uafhængige begivenheder samt et kort, som viser, hvor stor en andel af britiske festivaler, der ejes af Live Nation eller dets datterselskaber, herunder festivalerne Latitude, Isle of Wight festival, Reading and Leeds, Parklife and Lovebox.  

LÆS OGSÅ: Hvordan Live Nation og Ticketmaster monopoliserer koncertmarkedet

"At give et enkelt selskab mulighed for at dominere festivaler og livemusik-sektoren ved hjælp af vertikal integration reducerer mængden af valgmuligheder og "value for money" til alle musikfans," udtaler AIFs direktør, Paul Reed. 

Angiveligt har Live Nation en markedsandel på 26% for arrangementer med en kapacitet på mere end 5.000 mennesker i Storbritannien. Samtidig har det også bremset en lang række aftaler med artister for de uafhængige festivaler, da artisterne er låst i eksklusivitetsaftaler for kun at spille Live Nation-arrangementer – noget som blokerer for nye markedsdeltagere i musikbranchen. Live Nation ejer desuden Ticketmaster, verdens største billetudbyder, som forvalter mere end 500 kunstnere og afholder mere end 30.000 koncerter globalt. 

Live Nation har endnu ikke selv været ude at kommentere sagen. 

Live Nation er også Danmarks førende koncertbureau, som endnu ikke har bevæget sig så meget ind på festivalmarkedet i Danmark, men er dog arrangørerne bag festivalerne Copenhell og Heartland. 

ANNONCE