x

Kom tæt på rosegold i ny dokumentar

Kom tæt på rosegold i ny dokumentar

Hiphop-duoen rosegold er efterhånden ved at opbygge en solid plads på den danske urban-scene. Nu danner brødreparret ramme for en ny, intim dokumentarfilm, der har premiere i dag, den 7. september.

Der er på ganske kort tid kommet fart på karrieren for den dansk-britiske duo rosegold, og de har i dag premiere på en ny dokumentarfilm omhandlende lynkarriere, familieliv og meget mere. Portrættet er lavet i samarbejde med Red Bull Music. 

RoseGold består af det unge brødrepar Ephraim og Joshua Duncan, der er af dansk og ghanesisk herkomst og som er opvokset i London. De bor nu i Kolding, hvor gospel og hyppig kirkegang er blevet erstattet med hiphop og r&b. 

LÆS OGSÅ: PLAYLISTE: De bedste hiphoptracks lige nu!

Musikdokumentaren går under beskrivelsen "Når man flytter fra Croydon, London til Kolding med UK hiphop-bangers i rygsækken". Filmen fokuserer således på brødrenes flytning for fem år siden, og vi får et indblik i deres forhenværende liv i London-forstaden Croydon samt deres nye hjemmebane i Kolding med musikkollektivet Rose Music.  

Musikdokumentaren iscenesætter yderligere den benhårde kontrast mellem brødrenes restriktive, religiøse opvækst versus deres dybe fascination for hiphop-miljøet. 

"Vi håber, at dokumentaren er med til at give seere og lyttere af vores musik en bedre forståelse for, hvem vi er, og hvor vi kommer fra", har brødrene udtalt. "Vores historie er ret atypisk, og ved at vise den på film giver det et ekstra lag af dybde, og man kan måske bedre relatere til musikken".  

LÆS OGSÅ: Spotify afslører: Her er sommerens største hit!

Rosegold, der blandt andet prydede årets plakater på Distortion og Spot Festival, fejrede det nye år med at udgive deres debutalbum Adventures in Odyssey den 1. januar, som ifølge GAFFAs anmelder, Anne-Mai Vig Mott, viste et klart potentiale. Som startskud til karrieren udgav gruppen singlen "Mrs. 123" i juni sidste år, der blev efterfulgt af "The One I Need". 

Se dokumentarfilmen "Adventures in Odyssey" her: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA