x

Se med, når U2 håner Jimmie Åkesson fra scenekanten

Se med, når U2 håner Jimmie Åkesson fra scenekanten

Under søndagens U2s koncert i Paris dukkede frontmanden Bono op som den satiriske djævelkarakter MacPhisto, som havde et par skarpe ord at sige om Sverige og det svenske valg. Dette skriver den svenske fanside U2.se.

”Jeg er lige kommet tilbage fra Sverige. Jeg vidste ikke, hvor meget jeg brød mig om svenskerne: Lange, blonde, blåøjede … og keeeedelige. Men nu ser det ud til, at svenskerne er begyndt at opdage deres ariske potentiale”, sagde Bono som MacPhisto. Derefter fortsatte han med at satirisere over den svenske politiker "J-Jimmie Åk-Åk-Åkesson" op til flere gange under koncertens forløb.

”Jimmie Åkesson! Ham kan jeg godt lide. Ham kan jeg gode lide. Han har gjort det så godt ved valget i dag”, fortsatte den satiriske djævlekarakter.

LÆS OGSÅ: Bono mister stemmen under koncert og må aflyse showet

Bono har gennem årene gjort sig kendt som noget af en politisk aktivist, og den satiriske MacPhisto – som første gang dukkede op i 1992 – er blevet anvendt flere gange siden til at rejse politiske spørgsmål. U2-guitaristen The Edge har tidligere udtalt, at karakteren er et ”perfekt redskab til at sige det modsatte af, hvad du egentlig mener”.

Se en video fra hændelsen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA