x

Fans slæbt væk med magt fra Dua Lipa-koncert

Fans slæbt væk med magt fra Dua Lipa-koncert

Til gårsdagens koncert med Dua Lipa i Shanghai blev unge kvindelige fans fjernet med magt af sikkerhedsfolk. Se en video af hændelsen nederst i artiklen.

"Jeg var forfærdet". Sådan skriver Dua Lipa på sin Twitter-profil, efter en voldsom hændelse fandt sted under hendes koncert i Shanghais National Exhibition Centre i går. Ifølge øjenvidner blev koncertgængere revet væk fra deres pladser, kun fordi de vinkede med pro-homoseksuelle regnbueflag og stod op (det var en siddende koncert).

LÆS OGSÅ: Mariah Carey er tilbage med en forsmag på nyt album

Den engelsk-albanske sangerinde har flere gange taget det regnbuefarvede LGBT-flag med på scenen, hvilket ifølge Billboard har gjort hende til et populært navn i miljøet. Hun forsætter sin Twitter-udtalelse med ordene: "Jeg sender kærlighed til alle mine fans, der var involveret. Jeg vil elske at komme tilbage til mine fans, når tiden er til det, og forhåbentlig se et rum fyldt med regnbuer. Jeg elsker jer, Shanghai".

Også på scenen påtalte den tydeligt chokerede sangerinde påstyret: "Jeg ønsker, at vi alle danser. Jeg ønsker, at vi alle synger. Jeg ønsker bare, at vi alle har det godt. Jeg ville ønske, at vi i de sidste sange bare virkelig, virkelig, virkelig nyder det. Hvad synes I om det?" 

LÆS OGSÅ: Minidokumentar: Kom med på tur i Claras univers

I de videoer, der florerer på de sociale medier, kan man fornemme forvirring og panik over den hårde behandling fra de kinesiske vagter. Nogle hævder endda, at de "aggressive" og "hårdhåndede" vagter holdt folk i hovedlås, kun fordi folk stod op. Desuden er homoseksualitet ikke ulovligt i Kina. 

Se en optagelse af episoden her:

 

Se Dua Lipas Twitter-kommentar her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA