x

Reaktioner: DR-besparelser er ren symbolpolitik

Reaktioner: DR-besparelser er ren symbolpolitik

P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz lukker - tre af de DR's mest markante radiokanaler til formidling af ny, dansk musik. Det undrer og ærgrer både folk fra DR og DJBFA.

Som led i DR's besparelser på 20 procent kom den overraskende nyhed i går om DR's beslutning om at lukke de tre radiokanaler. "Profilerne fra P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz vil i mindre omfang blive adresseret på P3 og i den digitale verden," udtaler generaldirektør Maria Rørbye Rønn på DR's pressemøde i dag.

LÆS OGSÅ: DR lukker P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz

Den beslutning er en katastrofe. I hvert fald, hvis man spørger Susi Hyldgard, formand for den største forening af danske komponister og sangskrivere, DJBFA. 

“Danmark bliver i dag mere leverpostejsfarvet med lukningen af P6, P7 og P8. Den gode formidling, radiokanalerne har stået for, forsvinder og uddør formentlig. Det er ikke mindre end en katastrofe for dansk musikliv," siger Hyldgard og fortsætter:

“Det er et nyrehug, at de brede formater på radio og tv bliver skåret fra. De kommercielle stationer kigger kun på bundlinjen og ikke på den musikalske mangfoldighed. Og det betyder i sidste ende, at danskerne vil opleve et markant mindre og mere enøjet musikudbud. Det er næsten til at græde over."

LÆS OGSÅ: Father John Misty udgiver live-lp

På Twitter er utilfredsheden til at føle på. Også inde fra DR, hvor flere radioværter undrer sig over valget af at droppe netop disse kanaler, da flere skriver, at den økonomiske besparelse er minimal. Som P7 Mix-værten Sandie Westh skriver på Twitter:

Nogenlunde samme toner lyder det fra Anders Bøtter (billedet), der er vært på P6 Beat:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA