Nyhed

Spil Dansk Ugen byder på nyt live-koncept fra DR

GAFFA.dk – alt om musik

Musikken leveres af både nye og etablerede kunstnere

Spil Dansk Ugen 2021 løber af stablen fra den 1.-7. november, og i år præsenterer DR et nyt live-koncept under navnet Spil Dansk Live.

Spil Dansk Ugen foregår i samarbejde med en række danske kommuner. Dette år er der således 25 såkaldte ”Spil Dansk Kommuner”, som arbejder direkte sammen med foreningen Spil Dansk.

Traditionen tro skruer DR op for dansk musik, og alle DR’s radiokanaler vil dedikere én ugentlig dag til Spil Dansk-initiativet. Desuden vil "Aftenshowet", dr.dk og en vifte af radioprogrammerne på tværs af fladen i høj grad fokusere på dansk musik ugen igennem.

Fredag den 5. november introduceres det spritnye koncept Spil Dansk Live, hvor DR’s radiokanaler hele dagen fra kl. 10.00-20.00 på skift sender livemusik fra fire af landets Spil Dansk-byer. Der vil være musik fra både nye og etablerede kunstnere, heriblandt Aura Dione, Jung, Phlake og iomfro. Du kan se det fulde program lige her.

”I DR er vi glade for hvert år at bakke op om Spil Dansk Ugen. Dansk musik betyder meget for rigtig mange mennesker, og det binder os sammen på tværs af generationer. Derfor har vi i DR altid et stort fokus på den danske musik, og vores samarbejde med Spil Dansk er altid en kærkommen lejlighed til at slå et ekstra hårdt slag for den. I år er vi stolte af at præsentere et helt nyt koncept i form af Spil Dansk Live, der inviterer danskerne til koncerter rundt i fire af de byer, der også bakker op om Spil Dansk-initiativet,” udtaler Gustav Lützhøft, der er ledende redaktionschef for Kultur, debat og Musik i DR i en pressemeddelelse.

P2, P5 og P8 Jazz sender live fra Vejle Musikteater. P3’s "Musikchefen" og "Livebeatet" på P6 Beat sender fra Roskilde Festival Højskole, og "Take off" på P4 sender fra Kulturhotellet i Rønde. Tirsdag sender "Kulturen på P1" desuden direkte fra Tobaksgaarden i Assens.

Det er også muligt at opleve Spil Dansk Live direkte i Assens, Vejle, Roskilde og Rønne. Mere information om billetter kan findes lige her.

LÆS OGSÅ: POLITIK: Lokalpolitikere vil øge støtten til dansk musikliv

Spil Dansk, som står bag Spil Dansk Ugen, blev oprettet under i 2001 på Kodas initiativ i forbindelse med foreningens 75-års jubilæum. Initiativet, der dengang hed Spil Dansk Dagen, fandt oprindeligt sted den sidste torsdag i oktober.

I 2014 fik Foreningen Spil Dansk en ny ejerkreds i form af Dansk Artist Forbund, Dansk Musiker Forbund, Musikforlæggerne, danske Populær Autorer og Koda. Initiativet blev deusden udvidet fra Spil Dansk Dagen til Spil Dansk Ugen.

I 2020 blev Spil Dansk Ugen gennemført, coronapandemien til trods, gennem mere end 500 mikro-arrangementer landet over under sloganet ”Musikken overgiver sig aldrig!”. Musikken nåede blandt andet også ud til indlagte på hospitaler og beboere på plejehjem.

I 2021 blev Spil Dansk en selvstændig og selvejende forening. Initiativet kan desuden fejre sit 20-års jubilæum i år.

Kom i stemning med iomfros "jeg føler" her:

ANNONCE