x

Lydmor som mystisk alter ego i ny animeret video


Et animeret univers udgør det visuelle spor for Lydmors "Dim" fra det nyuklækkede album. Se musikvideoen øverst i artiklen. 

I fredags, den 28. september, udkom Lydmors tredje fuldlængde og til dato mest ambitiøse album, I Told You I’d Tell Them Our Story. Kvinden bag hedder Jenny Rossander og må siges at være lavet af et helt særligt stof, hvad angår kreativ produktivitet. Videoen til nummeret "Dim" har netop ramt æteren og udgør dermed den fjerde musikvideo fra det spritnye album.

LÆS OGSÅ: Derfor optrådte jeg nøgen til GAFFA-Prisen

Videoen er en tre minutters psykedelisk animeret historie, bestående af stærke farver i neonlys, skjulte symbolikker og en tegneseriefigur, der danser gennem et mørkt og snoet univers. Lydmor beskriver karakteren som sit "fantasty alter ego" og er helt i overensstemmelse med det gådefulde billedsprog, hun er blevet kendt for i sine videoer såvel som liveshows.

De håndtegnede billeder er alle hentet fra webserien FJER af Jeanette Nørgaard, men har dog et yderst  personligt touch. Lydmor har nemlig været en del af seriens udvikling som soundtrackets lyddesigner og ligeledes hovedpersonens stemme. Serien har, på trods af sin nylige premiere, allerede modtaget flere priser og endnu engang bevist, at Lydmor ikke er bleg for at arbejde på tværs af forskellige kunstformer og forskellige lande.

"Dim" er et varmt, blødt og sindssygt spændende dance/electronia-nummer, der, ligesom videoen og resten af albummet, indfanger nogle af de vibrationer, den danske popspir har taget med hjem efter et længere ophold i Kina.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Kunstnerisk, kompleks og konceptuel

I Told You I’d Tell Them Our Story høstede fem stjerner hos GAFFAs anmelder, med ordene: "Lydmor har skabt et komplekst univers, der kræver noget af sin lytter. Men giver du hende din udelte opmærksomhed i albummets fulde 42 minutter, så lover jeg, at du bliver en stor oplevelse rigere."

Go listen!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA