x

Bisse slår sig sammen med symfoniorkester

Bisse slår sig sammen med symfoniorkester

Copenhagen Phil møder Bisse og præsenterer et spritnyt album, som uropføres den 30. januar 2019 i Konservatoriets Koncertsal.

Symfoniorkestret Copenhagen Phil har inviteret en af den danske musikscenens helt store originaler med på scenen, når orkestrets "60 minutes festival" løber af stablen i starten af næste år. Og her er der selvfølgelig tale om Bisse, der på rekordtid har markeret sig som et unikum på den danske musikscene. Hans ærlige popkompositioner er i konstant bevægelse, og med otte album og utallige koncerter i ryggen er det svært at forestille sig, at den 31–årige sangskriver nogensinde sidder stille.

LÆS OGSÅ: Bisse folder sig ud i ny kunstform

Koncerten "60 minutes of Bisse" bliver en uropførelse af den danske sangskriver-poets niende album Tanmaurk, der – sammen med en række numre fra det imponerende bagkatalog – bliver aftenens musikalske omdrejningspukt. Ud over Bisses sædvanlige band er også symfoniorkesteret repræsenteret på albummet, hvorfor det var oplagt at invitere de nye symfoniske sange ind i koncertsalens fornemme rammer.

Tanmaurk er det direkte oversatte ord for "Danmark", som det fremstår på Jelling­stenen, hvor landet nævnes for første gang på dansk jord. Albummet rammer gaden den 23. november i år og skal forstås som Bisses egen personlige Danmarkshistorie, hvor han udforsker nye sider af den danske historie og kultur. Bisse synger om det Danmark, han har set og har lært at kende: landet med de flade marker, flade huse og deres fladlandsbeboere. I flere af dem indgår lokale danske stednavne, der således tilsammen optegner Bisses Danmarkskort.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Bulder fra fyldte Bisse-tønder

Når Bisse optræder, er han sjældent bleg for at kombinere diverse kunstformer, og med sin allerede noget storladne sangskriverstil er det let at forestille sig, at Bisse klæder symfoniorkestret – og omvendt.

Foruden Bisse vil "60 minutes"-festivallen byde på koncerter fra Den Sorte Skole (31/1) og When Saints Go Machine (2/2).

Billet­salget til koncerten starter fredag den 5. oktober klokken 10.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA