x

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks til dig

BEDST LIGE NU: 12 håndplukkede tracks til dig

Det er fredag, og det betyder ny musik i stride strømme. Det kan imidlertid være en smule uoverskueligt at navigere i, så vi har samlet 12 tracks, der fortjener en svingtur på din foretrukne streamingtjeneste. Hør playlisten nederst i artiklen.

MØ - Blur

Tempoet er skruet ned, mens den akustiske guitar og en distorted vokal finder vej til MØs karakteristiske elektropop-univers. Med en tekst, der handler om at genvinde kontrollen og bryde ud af en fængslende rutine, føres vi en my tættere på den fynske verdensstjerne, som netop er landet med det længe ventede andet album, Forever Neverland. 

Ea Kaya - Don’t Complicate It

Danske Ea Kaya sætter kurs mod stjernehimlen med sin nye single, der med tempofyldt calypso-rytme og et velfungerende elektronisk popunivers også skærer dansemusikken helt ind til benet. Der er dømt fest og glade dage, men den talentfulde og også unge artist simulerer ligeledes stor mængde indsigt og erfaring.

Tove Styrke - Vibe

Svenske Tove Styrke er tilbage med et kreativt udspil, der byder på uforudsigelige og eksperimenterende mønstre, og hvis omkvæd i den grad ønsker at teste bassen i dine højtalere. Tove Styrke boltrer sig frit i et elektronisk og tilbagelænende nummer, der giver popperlen al den kant og attitude, som den svenske elektropop-sangerinde besidder.

Billie Eilish - When The Party’s Over

Med en skrøbelig, fin og særdeles velfungerende vokal leverer den purunge sangerinde et nummer passende til de stille og intime timer. Efter at være akkompagneret af et a cappella-kor inviterer Eilish lytteren indenfor på tungt fundament af bas. Herefter flyder et smukt klaverspil, der i sammenspil med sangerindens indlevende vokal formår at sætte godt gang i det menneskelige følelsesregister. 

Alex Vargas - Silent Treatment (Acoustic)

Hans fuldstændigt mageløse og smukke vokal får godt med plads på denne akustiske udgave af "Silent Treatment." Kun allieret med en akustisk guitar og et elegant soulkor skinner musikerens velproportionerede falset stærkt igennem – talentet er simpelthen (stadig) ikke til at tage fejl af på dette længselsfulde og personlige track.

Khalid - Motion

Det er sjælfuldt og blødt på den helt rigtige måde, når Khalid jonglerer med r&b, hiphop og soul på det nye track, der bestemt er et lyt værd! Det er gået stærkt for det albumaktuelle stjerneskud, der, trods sin stadige vaklen i grænselandet mellem teenage- og voksenlivet, blev kåret som “Årets Nye Internationale Navn” ved GAFFA-Prisen 2018.

Bette - Ikke Længere

Den unge sangerinde er næsten helt ny på den danske musikscene – men noget tyder på, at hun er kommet for at blive. “Ikke længere” er en del af en dobbeltsingle, der også tæller tracket "Væk". Hun serverer en eminent og savnet r&b-lyd, som vi ikke har hørt mage til i lang tid på dansk jord. Det er smooth sailing og fløjsblødt på den fede måde. 

Lil Peep - Cry Alone

Med dystre toner og en vis uoplagthed i vokalen skildrer Lil Peep det bittersøde stadie mellem stoffer og døden – i en symbiose af hiphop og elementer fra punk og trap, med en lille association til Offspring. Det hjertegribende nummer blev optaget i 2017, blot få måneder før den unge rapper døde af en utilsigtet overdosis af den angstdæmpende medicin Xanax.

Empress Of - I Don’t Even Smoke Weed

Den latinamerikanske sangerinde og producer er aktuel med sit andet studiealbum Us. “I Don’t Even Smoke Weed” er albummets tredje single, der med sin fængende synthmelodi dokumenterer dreampoppens tendens med legesyge elementer, mens en psykedelisk intro og outro fanger nummerets kække titel.  

Post Malone ft. Swae Lee - Sunflower

Det poppede nummer, der fungerer som soundtrack til den kommende animationsfilm Spider-Man: Into the Spider-Verse, er opbygget af en retro synth-lyd, der ligeså godt kunne være inkluderet i Twin Peaks-universet. Med “Sunflower” præsenterer de to amerikanske hitrappere vellykkede melodier beklædt med gode AutoTune-dryppende vokaler, der uden tvivl vil smelte adskillige hjerter verden over.

Elle King - Baby Outlaw

Den amerikanske singer-songwriter er tilbage med sit andet studiealbum Shake the Spirit. Men sin kraftfulde, hæse stemme kombinerer Elle King country og rock, hvilket “Baby Outlaw” i den grad også efterlever, idet den tager lytteren i hånden og med speederen i bund drøner mod solnedgangen i et bombastisk og attitudefyldt lydlandskab.

Freja Kirk - Fine Things

Den københavnske sangerinde og sangskriver er netop landet med denne fine ting, der tæller første udgivelse siden 2016. Inspireret af den britisk elektroniske scene smyger den ømme vokal og vovede tekst sig omkring det taktfaste beat, og der er absolut ingen tvivl om, at tracket henvender sig til den intime sfære – et “bollenummer”,  som Kirk selv beskriver det.

Hør "Bedst lige nu" på andre streamingtjenester, blandt andet Apple Music:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA