x

UNDERSØGELSE: Denne landsdel er vildest med festivaler

UNDERSØGELSE: Denne landsdel er vildest med festivaler

Hvordan du og din vennekreds forholder jer til festivalsæsonens mange tilbud, afhænger til dels af jeres postnummer

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter, hvor 13.046 danskere i landets fem regioner er blevet stillet spørgsmålet: "Hvor populært eller upopulært er det i din vennekreds at besøge musikfestivaler?"

Konklusionen er, at der er relativt stor forskel på, hvad man synes om at tage på festival, alt efter om man bor i øst eller vest. Eller snarere, øst eller nord. For det viser sig, at den største forskel findes mellem de adspurgte i Region Hovedstaden og Region Nordjylland.

LÆS OGSÅ: ORDET ER FRIT: Forstyrrer det din telefon, når jeg synger med?

De mest festivalglade danskere bor ifølge undersøgelsen i Region Hovedstaden, hvor 12,7% af de adspurgte svarer, at det er "meget populært" at tage på musikfestival i deres vennekreds. Blot 5,8% af de adspurgte i Region Nordjylland giver samme svar. Kigger man på resten af Danmarks regioner, ligger Region Syddanmark, Region Sjælland og Region Midtjylland jævnt i midten med henholdsvis 7,1%, 8,5% og 9,3%.

Man må dog tage sine forbehold med undersøgelsens resultater, der hverken inkluderer faktorer som køn, alder eller musikpræferencer - noget der også kan påvirke konklusionen. Samtidig kan man argumentere for, at endnu mere specifikke ting som hvilken kommune, man bor i, hvor langt der er til festivalen eller hvilke bands, der spiller, også har en betydning.

LÆS OGSÅ: Ét år med #MeToo: Hvad er der sket i musikbranchen?

Samtidig vil spørgsmålet om, hvorvidt det er "populært" at tage på festival givetvis ikke resultere i den samme forskel på tværs af regionerne, som hvis man eksempelvis havde spurgt om personen rent faktisk havde besøgt en musikfestival inden for det sidste år. Alligevel giver resultatet et interessant indblik i, hvordan geografi kan have en indflydelse på folks holdninger til festivaler.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA