Nyhed

VIDEOPREMIERE: Følelsen af afmagt og ensomhed

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Den fremadstormende synthpop-musiker Kops har netop udgivet singlen "Salvation". Se musikvideoen ovenfor. 

Oskar Kops Kronback fra Ballerup er aktuel med "Salvation", hvor den 20-årige poptroldmand i den tilhørende video spiller det opbyggende popnummer i en kirke på Nørrebro. Modsat musikvideoerne til de tidligere singler som "Feel Things 4 U" og "Sorry Not Sorry" er dette et nedbarberet og sentimentalt udspil, hvor de elektroniske beats stadig er intakte. 

Ifølge popmageren selv er "Salvation" skrevet ud fra en ironisk distancering til både trivselsbegrebet og kristendommen: 


LÆS OGSÅ: Hvem skal åbne Orange i 2019? – Her er GAFFAs bud

– Sangen var oprindeligt ment som noget, man kunne danse til. Men teksten i sangen er egentlig ikke så ligetil, så den akustiske version var for at sætte lidt mere fokus på de følelser og tanker, som sangen også indeholder. For mig handler det især om følelsen af afmagt, når man altid kan finde nogle at være sammen med, men alligevel altid føler sig alene. Derudover at være så ensom, at man aldrig tror, man kan blive forstået igen, fortæller Kops.

At videoen er optaget i en kirke kan også skyldes det faktum, at Kops finder stor inspiration hos salmer, når det kommer til hans sangskrivning:


– Jeg tager meget inspiration fra salmer, da jeg synes, de er noget af det smukkeste i hele verden. "Hil dig, Frelser og Forsoner" er en kæmpe banger, fortsætter den unge musiker. 

LÆS OGSÅ: VIDEO: I samarbejde med Hus Forbi synger hjemløse Kasper om håb

Kops var med på plakaten til årets Grimfest, og udenlandske radiostationer som Beats 1 og BBC Radio 1 har i den grad fået øjnene op for den unge popmager, idet singlen "Sorry Not Sorry" fik meget international opmærksomhed. 


ANNONCE