x

Kasper Eistrup maler portræt af Kronprins Frederik

Kasper Eistrup maler portræt af Kronprins Frederik

Se billedet blive afsløret i fotoserien ovenfor

"Temaet er James Bond"

Den tidligere Kashmir-sanger og sangskriver Kasper Eistrup har netop offentliggjort et portrætmaleri af Kronprins Frederik. Det skete på Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor Kronprinsen var med til at afsløre portrættet sammen med Eistrup. Samtidig kan slottet præsentere "Fragmentarium", en stor retrospektiv udstilling med Kasper Eistrup.

Det er Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, der har bestilt portrættet, der viser Kronprinsen tilbagelænet i en sofa med en drink inden for rækkevidde.

"Jeg indsendte en skitse, men ellers har jeg haft frie hænder. Det appellerede til mig, for mit ønske har været at male et portræt, der er andet og mere end fortællingen om en kommende konge," forklarer Kasper Eistrup til Ritzau, citeret af Ekstra Bladet, og fortsætter:

"Temaet er James Bond, for jeg synes, at kronprinsen har den samme charme og udadvendthed. Jeg viser ham i fuld figur med sko, sokker, skjorte og hænder. Han er meget elegant."

Se Kasper Eistrup og Kronprins Frederik afsløre billedet, der har fået titlen "Lancier", i denne video.

Kasper Eistrup har gennem hele livet tegnet og malet og har deltaget i adskillige kunstudstillinger siden 1999. Hans udstilling ”Fragmentarium” omfatter mere end 70 værker, blandt andet et portræt af arkitekten Lene Tranberg og musikerkollegaen MØ.

"Kasper Eistrup skaber med sin kunst helt unikke universer, hvor mennesker og symbolladede genstande og rum væves sammen på en stemningsfuld og meget vedkommende måde. Det er en stor glæde for museet, at vi som de første kan præsentere en stor udstilling, der kommer rundt om Eistrup som menneskeskildrer, og som med portrættet af Kronprinsen får blivende betydning for museets samling,” siger Mette Skougaard, direktør på Frederiksborg i en pressemeddelelse.

Kashmir blev dannet i 1991, albumdebuterede i 1994 med Travelogue og har i alt udgivet syv album, senest E.A.R. i 2013. Gruppen er ikke officielt opløst, men har ikke været aktiv siden 2014.

LÆS OGSÅ: Læs stort GAFFA-interview med Kronprins Frederik – og hør hans personlige playliste

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA