x

Little Mix i twitter-krig om nøgenhed med Morgan – støttes af Grande

Little Mix i twitter-krig om nøgenhed med Morgan – støttes af Grande

"Det er et af de her hæslige billeder, man kan se på mærkelige 'voksne' dating-sider"

Den pladeaktuelle britiske kvindepopgruppe Little Mix har kastet sig ud i en ophidset ordkrig med den engelske tv-vært Piers Morgan, kendt fra "Good Morning Britain" – og får nu støtte fra både Ariana Grande og hendes mor.

Det begyndte, da Morgan på Twitter beskyldte Little Mix for at have stjålet idéen til et nyt pr-foto fra et nummer af det amerikanske magasin Entertainment Weekly fra 2003 med Dixie Chicks på forsiden. I begge tilfælde sidder medlemmerne nøgne med negative ord om kvinder malet på sig. 

Hans kritik fik Little Mix-medlemmet Jesy Nelson til at kalde ham et "fjols" i et interview med BBC Radio One, hvilket fik Morgan til på Twitter at kræve en undskyldning fra bandet, og i samme forbindelse skrev han, at gruppen "bruger deres nøgenhed til at sælge plader".

Kort efter lagde Nelson et billede på Instagram, hvor hun sidder i herreundertøj, med teksten: "Jeg vågnede op sådan her! (Det tog mig bestemt ikke særlig lang tid at sætte mig i den her stilling)."

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I woke up like this! (Definitely didn’t took me a very long time to master this pose)

Et opslag delt af @ jesynelson den

Dette fik Morgan til at affyre en længere tirade i gårsdagens Good Morning Britain, hvor han sagde følgende, citeret af Ekstra Bladet

"Little Mix har lanceret en kampagne, der skal stoppe nethad og ondskabsfulde bemærkninger på de sociale medier, og jeg vågnede op i morges til 3000 beskeder fra fans af Little Mix, der alle kalder mig en idiot. Så jeg bliver grundigt svinet til af fans af et pigeband, der netop har lanceret en kampagne mod nethad."

Han fremviste derefter Jesy Nelsons undertøjsbillede og fortsatte:

"Det her er åbenbart hendes svar til mig. Hun ser ikke godt ud. Hun er iført mandeunderbukser, hun er voldsomt tatoveret. Det er et af de her hæslige billeder, man kan se på mærkelige 'voksne' dating-sider. Altså af den billige slags. Hun tager bare sit tøj af igen og siger: Se på mig. Jeg har den her krop. Køb mit album. Enhver kvinde i hele verden kan tage sit tøj af. Det er ikke et udtryk for talent."

LÆS OGSÅ: Dansk spillested vil kun præsentere kvinder i 2019

Ariana Grande forsvarer Little Mix

Morgans hårde ord har nu udløst kritik fra såvel Ariana Grande som hendes mor, forretningskvinden Joan Grande. På Twitter skriver Joan Grande: "Hvad er der galt med dig, Piers Morgan? Har din mor ikke lært dig, at hvis man ikke har noget pænt at sige, så lad være med at sige det. I går var du ude efter The Ellen Show (som Morgan kritiserede for at fremvise nøgne mandekroppe, red.), det var grimt, hun er en engel. Little Mix, hører I nogensinde om at blive hyldet. Nå, lige meget..."

Morgan svarer hårdt tilbage og får også inddraget Ariana Grande: "Min mor har lært mig at sige, hvad jeg mener og aldrig være bange for det. Ellen er en hykler – og med hensyn til Little Mix ville jeg bare ønske, at de bruger deres talent til at sælge plader, og ikke deres nøgenhed. Som din egen datter gør."

Ariana Grande blander sig nu også i Twitter-debatten og skriver: "Ellen er et fantastisk og venligt menneske. Jeg bruger mit talent OG min seksualitet hele tiden, fordi jeg vælger at gøre det. Kvinder kan være sexede OG talentfulde. Nøgne og værdige. Det er VORES valg. Og vi vil kæmpe for det, til folk forstår. Jeg siger dette med al respekt, men thank U, next," skriver Grande med en lille reference til sin seneste single og fortsætter:

"Bliv ved med at kæmpe, Little Mix. Jeres søstre har jeres ryg".

Til Piers Morgan skriver hun:

"Jeg glæder mig til den dag, hvor du forstår, at der er andre måder at gøre sig relevant på end ved at kritisere unge, smukke, succesfulde kvinder for alt, de gør. Jeg tror, det vil være en fantastisk ting for dig og din karriere eller det, der er tilbage af den." 

Grande bemærker også, at Piers Morgan tidligere selv har optrådt næsten nøgen i en reklame for Burger King.

Dette får Piers Morgan til tasterne igen, hvor han skriver:

"Hvorfor er det misogynt at sige, at kvindelige popstjerner med millioner af fans ikke skal bruge nøgenhed for at sælge plader. De fleste kvinder, jeg har talt med er enige med mig – især mødre til unge piger."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA