x

Her er de nominerede til BRITs Critics Choice Award

Her er de nominerede til BRITs Critics Choice Award

Vinderen annonceres fredag den 7. december

Som optakt til det prestigefyldte Brit Awards vil Critic Choice-prisen blive uddelt. Prisen tildeles en britisk kunstner, der af branchefolk spås til at få den største indflydelse på det kommende musik-år. Sidste år løb den unge r&b-darling, Jorja Smith, med sejren. 

Men nu er de nominerede til dette års show blevet annonceret, hvor en af de tre musikere kan tage det ærefulde trofæ med hjem. 

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2019: Showet, hvor alt kan ske – Pre-sale starter nu

Den ene nominerede er den skotske singer-songwriter Lewis Capaldi, der med sin imponerende, kraftfulde vokal og hjerteskærende ballader er ved at synge sig frem til international anerkendelse. Der er også efterspørgsel på det 22-årige stortalent herhjemme, hvor han blandt andet er blevet annonceret til næste års Heartland Festival. Han spillede i sommer på Wonderfestiwall og gav tidligere på ugen koncert i Lille Vega, der ifølge GAFFAs anmelder var fem stjerner værd. 

Den anden nominerede er det spirende r&b-frø, Mahalia. Selvom den talentfulde sangerinde kun har 20 år på bagen, er hun ingenlunde en uvant musiker – hun skrev sin første sang, da hun var otte år og fik allerede en pladekontrakt i hus som 13-årig. 

Årets sidste nominerede er den hudløse ærlige sanger og sangskriver Sam Fender, der ikke viger tilbage for at snakke om politik, kønsroller og psykisk sygdom i sin musik. Tidligere på året udgav den 24-årige musiker sin debut-ep Dead Boys, der blandt andet har medbragt en populær single af samme navn.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Lewis Capaldi viser sit talent på stripperstangen

Musikikoner, der tidligere har vundet Critics Choice-kategorien, er blandt andre Adele (2008), Ellie Goulding (2010), Sam Smith (2014) og Florence and the Machine (2009). 

Vinderen af Critics Choice-prisen offentliggøres ved en særskilt ceremoni den 7. december. Det egentlige award show, Brit Awards, løber af stablen den 20. februar i O2 Arena i London. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA